Відзначайте День Соборності разом з UA: СУМИ

Відзначайте День Соборності разом з UA: СУМИ

21 січ. 2019

Сумська філія Суспільного готується відзначати День Соборності України. Від самого ранку і до вечора в теле- та радіоефірі виходитимуть програми та сюжети, присвячені 100-річчю з дня проголошення Акта Злуки.

У ранковій студії говоритимуть, що об’єднує нас, українців. З гостями “Ранку” спілкуватимуться про зв’язок поколінь та акцію викладання мапи України свічками. Крім того, очікується телеміст зі Львовом. Початок о 7:00.

О 12:30 на “Українському радіо: Суми” виступить спікер Наталія Лобко — кандидат історичних наук, доцент Сумського державного університету. Мова піде про зміст Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в 1919 році та його значення для сучасної України.

О 19:20 у телевізійній “Темі дня” обговорять, як тему соборності використовують  політики. Також UA: СУМИ підготували  тематичний ролик-опитування  зі старшокласниками “Що об’єднує українців?”, а служба Новин — сюжет про людей, які брали участь у першому ланцюзі єдності.

Нагадаємо, цьогоріч Україна відзначає 100 років із дня проголошення Соборності — історичної події, що стала основоположною для української державності. Акт Злуки УНР і ЗУНР був проголошений 22 січня 1919 року та об’єднав українські землі в одній державі. Столітній ювілей Україна відзначатиме під гаслом “Разом із власної волі з 1919 року”.