Від сьогодні UA: СУМИ мовлять у широкому форматі

Від сьогодні UA: СУМИ мовлять у широкому форматі

15 кві. 2019

15 квітня телеканал UA: СУМИ розпочав мовлення у форматі 16:9. Це плановий етап переходу до сучасних стандартів телевиробництва. Відтепер глядачі отримуватимуть широкоформатне зображення замість застарілого формату 3:4.

До зміни формату готувалися кілька тижнів. Щоб перейти на новий, технічний підрозділ філії майже цілком переобладнав студію.

"Це дуже важливий крок уперед для розвитку каналу. Перейти на новий формат мовлення вдалося завдяки співпраці не лише із центральною дирекцією, а й із регіональними філіями, за що ми їм щиро вдячні”, — розповів головний інженер UA: СУМИ Павло Юр’єв.

Формат 4:3 розрахований на телевізори старих моделей, які фактично витіснені з українського ринку широкоформатними. Оскільки аналогове телебачення поступово відходить у минуле, перехід до мовлення у форматі 16:9 був важливим й очікуваним для філії.

"Звісно, у ХХІ столітті це навряд звучить як велике досягнення, але в наших умовах зробити цей крок було зовсім не просто. На жаль, недофінансування Суспільного не дає змоги розвиватися динамічно за сучасними трендами. Тому я дуже вдячний усій нашій інженерній команді, якій вдалося скласти цей технічний пазл із ресурсів, котрі були. Для нас це прорив, що дає змогу рухатися далі”,  — сказав менеджер Сумської філії Олександр Такул.

Отож, уже 21 регіональний телеканал Суспільного мовить у широкому форматі. На черзі UA: ТЕРНОПІЛЬUA: ХАРКІВ та UA: ЧЕРНІГІВ.