UA: СУМИ — інформаційний партнер фестивалю “Ніч музеїв” у Сумах

UA: СУМИ — інформаційний партнер фестивалю “Ніч музеїв” у Сумах

16 тра. 2019

Сумська філія Суспільного виступає медіапартнером фестивалю “Ніч музеїв”, який цього року проводиться за тематикою  “Майбутнє традицій”. Уже 18 травня митці будуть нагадувати глядачам, що є старовина, є модерновість, а є речі вічні. Впродовж фестивальної ночі  відвідувачів прийматимуть більше 30 локацій, кожна з яких має свій сюрприз.

“Телеканал UA: СУМИ — давній партнер фестивалю і 2019 рік — не виключення. Цього року заявлено так багато учасників і проектів, що  ми плануємо зробити серію щоденників цього мистецького фестивалю. Наше завдання — побачити самим і показати іншим, що у “Ніч музеїв” можна знайти у Сумах при місячному світлі. Оскільки ранок за вечір мудріший, стартують відеощоденники з 21 травня у програми “На Часі: Ранок”, — розповідає продюсерка Сумської філії Суспільного Оксана Кириленко.

“Ніч музеїв” — культурно-мистецький проект, який дозволяє оглянути музейні експозиції вночі, зазвичай приурочений до Міжнародного дня музеїв. У цю ніч більшість музеїв відкрито для відвідувачів після заходу сонця і майже до ранку. Основна мета акції — показати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до них молодь. Вперше “Ніч музеїв” провели в Берліні в 1997 році. Із 2001 року цю мистецьку акцію підтримало вже 39 країн.

Суми приєдналися до культурного марафону 2005 року. Відтоді, у травні більшість міських творчих локацій збирають сумчан та презентують їм свої творчі проекти. Це музеї, галереї, театри, локації під відкритим небом, тощо.