Журналісти UA: СУМИ на Lviv Media Forum: вчитись, спілкуватись, відпочивати

Журналісти UA: СУМИ на Lviv Media Forum: вчитись, спілкуватись, відпочивати

3 чер. 2019

Три дні, журналісти з 25 країн світу, десятки панелей і подій та сотні тем для обговорення – це сьомий Lviv Media Forum, який проводиться з 30 травня по 1 червня у Львові.  Переймати тенденції української та світової журналістики, вчитися новому поїхали продюсерка Сумської філії Суспільного Оксана Кириленко, ведучі «На часі ранок» Христина Бондаренко та Маргарита Лисенко, ведуча суспільно-політичних проектів Юлія Ярошенко та Анна Погребна, редакторка діджитал-платформи.    

команда UA: СУМИ   

«Цінність цього заходу в тому, що журналісти усіх напрямків знайдуть для себе теми, які щоденно присутні в їхній роботі і які потрібні для професійного росту: від ролі месенджерів у журналістиці, безпечності і безпеки у соціальних мережах, візуального сторітелінгу до  політики і журналістських розслідувань. Інтернет і новітні технології формують медіа, змінюють їх кожен день, тож маємо безперервно вчитися, реагувати на це», — говорить продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Ведучу Юлію Ярошенко у першу чергу цікавив політичний напрямок: «Про політику говорили не лише українські колеги, а й журналісти з США, Німеччини, Франції, Чехії. Дискутували про те, чи пройшли українські медіа випробування виборами, як президентські вибори вплинуть на парламентську виборчу кампанію та які, ймовірно, будуть виклики. У контексті цього особливо цікаво було слухати думки Алєксандра Морозова, політичного оглядача з Чехії, про токсичність і про те, як саме емоції в медіа до неї призводять».

Редакторка діджитал-платформи UA: СУМИ Анна Погребна на львівському медіафорумі вже втретє. «Приїхала надихнутися, отримати нові практичні поради як від іноземних, так і від українських колег. Мене на цьогорічному форумі цікавлять саме онлайн-платформи. Зараз головна ціль для мене – зробити якісні зміни у своїй роботі та роботі редакції», — каже Анна.

Одна з головних переваг Lviv Media Forum –  знайомство та спілкування у дружній атмосфері з колегами, а також можливість обмінюватися досвідом і навіть робити спільні проекти вже після закінчення медіафоруму.

Нагадаємо, питання реформи в регіональних філіях UA: Суспільне мовлення обговорили під час дискусії на окремій панелі Lviv Media Forum.