Програма «Під прицілом» — новий сезон журналістських розслідувань на UA: СУМИ

Програма «Під прицілом» — новий сезон журналістських розслідувань на UA: СУМИ

2 жов. 2019

Новий сезон програми журналістських розслідувань «Під прицілом» вийшов на UA: СУМИ. Це один з одинадцяти проєктів, які відібрали на пітчингу Суспільного й підготували з командою продюсерів. 

Глядачі вже побачили два випуски«Гетьманський суд» та «Бюджетна дорога до дачі нардепа». Авторка й ведуча Олена Адаменко, як завжди, порушує актуальні теми, ставить гострі запитання та знаходить приховані факти.

«Запуск проєкту журналістських розслідувань викликав шквал емоційних обговорень  від категорично схвальних до тотального негативу на адресу авторки та продюсера й менеджера філії. Байдужих  немає, тобто проєкт цікавить глядача та зачіпає фігурантів розслідувань. Ми були готові до жвавої реакції, бо якісна розслідувальна журналістика завжди резонансна. Думаю, такі розслідувальні програми  якраз і втілюють місію Суспільного», — розповіла продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

«Створення програми розслідувань — складний і тривалий процес. Щоб знайти актуальну тему, доводиться ретельно проаналізувати багато інформації: нормативних актів, договорів тощо. Скрупульозно перевіряємо кожен факт, щоб бути впевненими у своїх висновках, а готовий сценарій проходить юридичну експертизу в Інституті розвитку регіональної преси. Робити розслідування для Суспільного  це велика відповідальність» додала авторка проєкту Олена Адаменко.

Програма «Під прицілом» виходить в ефір щочетверга о 20:15. Запис програм можна переглянути на сайті UA: СУМИ й на сторінках каналу у Facebook та Youtube.