Спецпроєкт до Дня вчителя покажуть філії UA: Суспільне мовлення

Спецпроєкт до Дня вчителя покажуть філії UA: Суспільне мовлення

3 жов. 2019

Спецпроєкт «25 причин любити вчителя» підготували регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення до Дня працівників освіти. Серію коротких відеороликів транслюватимуть 46 жовтня між програмами в ефірі суспільних телеканалів.

Проєкт містить двадцять п’ять історій, кожна до двох хвилин. Герої роликів — люди різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, учителі, спортсмени, військові та ін. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали на значущі вчинки чи впливали на їхнє майбутнє.

Кількість історій для проєкту вибрали невипадково. Через число «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує, що в складі України — 24 області та Автономна Республіка Крим.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна зазначає: «На ідею спецпроєкту мене надихнули мої діти та їхні розповіді про вчителів. Наступного дня ми обговорили з командою концепцію й вирішили, що потрібно підготувати проєкт, де ми покажемо важливість педагогів».

До підготовки відеороликів долучилися всі регіональні філії Суспільного мовника. Вони мали спільну мету — щоб кожен, хто побачить історію, згадав про свого наставника, захотів йому зателефонувати чи навіть зустрітися з ним.

Журналісти UA: СУМИ зняли сюжет, в якому студент Владислав Шаповал розповів, що вчителька географії стала для нього натхненням і прикладом того, як можна любити свій предмет, доносити знання учням. Завдяки педагогу він сам полюбив цей предмет. Навіть коли зараз подорожує, завжди пригадує розповіді вчительки.

«Я думаю, цей проєкт покликаний надихнути кожного з нас згадати про своїх вчителів - дотепних, суворих, наполегливих, тендітних, непохитних... Бо День вчителя - це не тільки час, коли потрібно йти до школи і дарувати квіти, це час, коли потрібно дякувати за уроки. І не важливо, як саме дякувати - дивлячись в очі, чи на фотографії, чи занурюючись в спогади. Згадати із вдячністю. Думаю, в кожного знайдеться такий вчитель чи вчителька», - ділиться думками редакторка програми «На Часі: Ранок» Анна Скрипняк, яка працювала над спецпроєктом.