Журналістка UA: СУМИ Юлія Ярошенко увійшла до судейської колегії  турніру юних журналістів

Журналістка UA: СУМИ Юлія Ярошенко увійшла до судейської колегії турніру юних журналістів

29 жов. 2019

Керівницю творчої групи «Тема дня» телеканалу UA: СУМИ Юлію Ярошенко цього року запросили до судейської колегії Обласного турніру юних журналістів.

У змаганні брали участь учні 7-11 класів із Сум та Шостки: всього 12 команд. Їм запропонували 15 завдань, які журналісти вирішують у своїй повсякденній роботі. Турнір тривав протягом трьох днів на базі Сумської гімназії №1. Діти демонстрували знання стандартів журналістики, правил, прийомів та інших професійних навичок. 

«Це вперше я була в журі на турнірі юних журналістів. Навіть більше – я взагалі вперше була на ТЮЖ. Можу впевнено сказати, що діти прекрасні. Дванадцять команд протягом трьох днів завдання за завданням виборювали право стати найкращими. Попри те, що вони усі різні, з різним рівнем підготовки, хтось планує пов’язати своє життя з журналістикою, інші – ні, але приємно дивують рівень медіаграмотності, вміння дебатувати і відстоювати свою думку та спокійно погоджуватися з конструктивною критикою. Часом було складно обрати кращого, часом хотілося не помітити прикру помилку у сильної команди або «підтягнути» тих, хто відстає, дати їм шанс проявитися надалі. Але я була справедливою у своїх оцінках.”, - поділилась враженнями Юлія Ярошенко.

За словами журналістки, тринадцятою командою цього турніру стала команда журі. Серед них були викладачі з Сумського державного університету,  студенти, журналісти сумських та всеукраїнських медіа і працівники прес-служб. Працювати з ними було не завжди легко, але дуже цікаво. І це теж досвід. Загалом, найголовніше, що залишиться і ТЮЖівцям, і членам журі,  і просто глядачам – неймовірні емоції від спільного навчання, спілкування і заглиблення у непросте питання: яка ж вона, журналістика сьогодення в Україні?

 Обласний турнір юних журналістів проводиться у Сумах вже 17-й раз. Його організовують Сумський державний університет, ГО «Сумський прес-клуб», Сумська гімназія №1 разом  з департаментами освіти і науки міста та області.