На UA: СУМИ повертається проєкт «Виборчий округ»

На UA: СУМИ повертається проєкт «Виборчий округ»

5 лис. 2019

З 1 листопада команда UA: СУМИ почала роботу над новим сезоном суспільно-політичного проєкту «Виборчий округ». У його межах аналізуватимуть роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

 

«За два місяці роботи в Раді ( а саме стільки + кілька днів  минуло з моменту першого засідання) новообрані парламентарі вже "назбирали"  фактів про свою діяльність, позицію, підтримку чи непідтримку тих чи інших законопроєктів. Тобто - громада має запитання, депутати ж покажуть чи є насправді відкритими, компетентними й готовими до діалогу», — розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

 

Народним депутатам уже надіслали офіційні листи-запрошення на проєкт «Виборчий округ». Програму планують записувати з 18 по 22 листопада — у дні, визначені Верховною Радою для роботи з виборцями в округах. Якщо обранець із різних причин не зможе взяти участі у «Виборчому окрузі», в ефір вийде не 26-хвилинна, а скорочена до 13 хвилин програма, де його діяльність аналізуватимуть експерти й оцінюватимуть мешканці округу.

 

За словами Оксани Кириленко, з шести нардепів від Сумщини маємо двох  з великим досвідом нардепства - Ігоря Молотка та Андрія Деркача. Якраз вони під час попередньої каденції не виявили бажання співпраці з Суспільним мовником  у рамках проєкту "Виборчий округ", так само не зголосились і на участь у передвибочому спілкуванні з кандидатами-опонентами, ініційованому Суспільним.

 

«Ще чотири обранці від Сумщини представляють ПП "Слуга народу" – тобто вони новачки у парламенті. Разом з тим, у період передвиборчої кампанії жоден з них також не виявив сміливості взяти участь у проєкті Суспільного "Виборчий округ: Співбесіда" та у прямому ефірі відповісти на питання журналістів та конкурентів по округу. Попри такий досвід неспівпраці, ми так само налаштовані на діалог і все ж очікуємо більшої відкритості», - додає продюсерка.

 

Розмові в проєкті регіональних філій Суспільного мовника передуватиме робота журналістів на конкретних округах: спілкування з місцевими мешканцями й відвідування громадських приймалень обранців. 

Нагадаємо, за перші три місяці проєкту «Виборчий округ» наприкінці 2018 року в ефір регіональниих філій Суспільного вийшло 75 програм за участі депутатів VIII скликання.