На Суспільному радіо Сумщини вийде вистава за оповіданням Степана Васильченка

На Суспільному радіо Сумщини вийде вистава за оповіданням Степана Васильченка

24 гру. 2019

Радіовистава за оповіданням «Мужицький янгол» вийде в ефір 25 грудня о 17:15.

Творчий колектив UA: Українське радіо: Суми підготував фінальну для цього року виставу на основі раннього оповідання Степана Васильченка, ім`я якого пов`язане із Сумщиною.

Степан Васильченко, справжнє прізвище якого Панасенко, народився у селі Ічня на Чернігівщині, за 100 км від Ромен, а навчався у Глухівському учительському інституті. Його оповідання «Мужицький янгол» відноситься до ранньої творчості, цілком можливо, що письменник написав його у студентські роки.

«Озвучили виставу актори театру юних “Шпаківня”, долучився і колектив нашого радіо, - розповідає керівник творчої групи UA: Українське радіо: Суми Олександр Бабуров, - У виставі прозвучить музика легендарного українського рок-гурту «Вій». Фронтмен гурту Дмитро Добрий Вечір привітає наших слухачів з новорічними святами. Ми дуже вдячні і “Вію”, і “шпаківцям”.

Протягом цього року Суспільне радіо Сумщини підготувало 10 радіовистав включно з новорічною. У наступному році творчий колектив планує продовжити цю роботу.

«Радіовистава як один з один жанрів радіопрограм, як мінімум, вельми не простий, і це м’яко кажучи. Робота дуже кропітка і трудоємна, адже не важливих деталей тут просто не може бути за визначенням. І в цьому контексті дуже приємно, що наші вистави, стали своєрідною візитівкою Українського радіо Суми і отримують заслужену увагу від слухачів», —- розповідає лінійний продюсер UA: Українськое радіо: Суми Борис Ляху.

Слухайте UA: Українське радіо: Суми на FM-хвилях Сумської області:

 

Суми – 88.1

Білопілля – 91,6

Тростянець  - 104,1

Конотоп – 104,6

Лебедин – 104,8

Шостка – 107,8