Суспільне Сумщини приготувало спецефіри до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Суспільне Сумщини приготувало спецефіри до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

24 січ. 2020

27 січня Україна разом з усім світом згадує трагічні події Голокосту часів Другої світової війни. 

У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту команда Суспільного телеканалу UA: СУМИ не залишається осторонь. До цього дня журналісти підготували тематичний ефір програми «На Часі: Ранок!».

Вранці 27 січня глядачі UA: СУМИ зможуть побачити спогади очевидців Голокосту, дізнатись про історичні аспекти трагедії та про те, як вона торкнулась Сумської області.

Під час ранкового прямого ефіру до студії завітають представники єврейської громади Сум. Вони розкажуть про вшанування жертв Голокосту цього року. 

«Жахлива політика терору проти євреїв знищила їх як етнорелігійну і соціокультурну спільноту в Україні. Жертвами Голокосту на українських землях стали близько 1 млн євреїв. Ми кожного року у ранковому шоу нагадуємо про ці сторінки нашої історії, адже вони так чи інакше вплинули на наш світогляд. Цього року цій темі ми також присвячуємо тематичні блоки ранкового випуску, у рамках яких будемо розглядати історичні аспекти, а також, як ці події торкнулися Сумської області», – розповідає ведуча програми «На Часі: Ранок!» Христина Бондаренко.

На хвилях UA: Українське радіо: Суми вийде програма “З перших вуст”, присвячена Голокосту. 

Дивіться програму «На Часі: Ранок!» 27 січня у прямому ефірі UA: СУМИ з 7-ї до 9-ї ранку, на сторінках телеканалу у Facebook та  YouTube.