UA: СУМИ транслюватимуть недільні богослужіння

UA: СУМИ транслюватимуть недільні богослужіння

20 бер. 2020

Цієї неділі, 22 березня, дивиться наживо на телеканалі UA: СУМИ літургію з храму Покрови Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії в Чернівцях. Трансляцію забезпечить команда Суспільного UA: БУКОВИНА, яка поділиться прямим ефіром із колегами з інших регіональних філій.

UA: БУКОВИНА транслюватиме богослужіння за допомогою пересувної телевізійної станції із закритого храму, як того вимагають карантинні обмеження.

На думку продюсера UA: БУКОВИНА Максима Волошина, пряма трансляція недільного богослужіння нині — одна з можливостей зупинити поширення COVID-19.

«У цей складний час ми хочемо запропонувати нашій аудиторії альтернативу відвідинам церкви — трансляцію недільного богослужіння наживо. Саме тепер великі скупчення людей можуть стати причиною швидкого поширення коронавірусу. Тому глядачі UA: БУКОВИНА матимуть змогу залишатися вдома», — розповів Максим Волошин.

«Богослужіння транслюватимуть у третю неділю Великого посту. У цей час віряни намагаються частіше відвідувати храми, більше молитися. Проте нинішня ситуація вимагає, аби ми всі залишалися вдома. Саме тому важливо, щоб глядачі Суспільного могли долучитися до богослужіння, не покидаючи власних домівок», — переконана фахівчиня управління виробництва регіонального контенту UA: БУКОВИНА Юлія Мілімонко. Вона працюватиме в складі групи, яка вестиме недільний прямий ефір із храму. 

Початок богослужіння з храму Покрови Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії — о 9:30 у телеефірі Чернівецької, Сумської, Закарпатської, Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Вінницької, Черкаської, Херсонської, Миколаївської, Дніпровської та Запорізької філій Суспільного. 

Крім того, 2229 березня та 5 квітня з 10:00 до 12:00 UA: ВОЛИНЬ транслюватиме наживо на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі літургію зі Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ в Луцьку. 

За рішенням керівництва єпархії богослужіння відбуватимуться на подвір’ї храму. Телеоператор UA: ВОЛИНЬ працюватиме в захисних рукавицях і масці й зніматиме з балкона собору. 

«В умовах карантину Волинська філія Суспільного намагається повноцінно інформувати краян про всі важливі події. Сподіваюся, така трансляція допоможе волинянам відчути присутність на службі Божій, духовно підтримає їх, не наражаючи на небезпеку», — прокоментував продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

Нагадаємо, Суспільний мовник запустив щоденний міжплатформовий марафон «На карантині». На прямий ефір до київської студії щодня запрошують галузевих експертів, представників влади та посадовців. Також під час марафону журналісти регіональних філій включаються в загальнонаціональний ефір, аби докладніше розповідати про життя різних областей в умовах карантину.