Суспільне Сумщини підготувало низку проєктів про вишиванки

Суспільне Сумщини підготувало низку проєктів про вишиванки

20 тра. 2020

Суспільне Сумщини до Дня вишиванки-2020 готує для своїх глядачів, слухачів та читачів спецпроєкти та конкурс.

Українські вишиванки сьогодні носять не лише на свята. Вони поступово стають національним модним трендом. Журналісти UA: СУМИ 16 травня на сторінках філії у соцмережах випустили відео про свої вишиті сорочки, котрі вони носять не лише у святкові дні.

Безпосередньо до Дня вишиванки, 21 травняUA: СУМИ готує матеріал про орнаменти вишиванок, притаманні Слобожанщині. В цей же день на діджитал-платформах Суспільного Сумщини розіграють вишивані подарунки. Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно буде сфотографуватися у вишиванці та розмістити фото у коментарях до матеріалу про орнаменти вишиванок Слобожанщини.

«День вишиванки з кожним роком стає все більш яскравим і очікуваним святом. І це тішить - бо про український етнічний одяг ми з кожним роком дізнаємось більше. Ви, наприклад знали, що бажано, щоб у вишиванки були обшиті краї – це захищає людину. А найсильнішим оберегом вважається сорочка, яку вишила мама, а також та, що походить із регіону, де ви народилися. Тож і про орнаменти, і про легенди й історії, пов’язані з вишиванками, ми раді ділитися інформацією з нашою аудиторією. І, звичайно ж, підтримувати конкурсами інтерес до національного одягу», — розповіла продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.