На UA: Українське радіо: Суми вийде радіовистава за новелою Григора Тютюнника

На UA: Українське радіо: Суми вийде радіовистава за новелою Григора Тютюнника

10 лип. 2020

У суботу, 11 липня, о 17:10 на хвилях UA: Українське радіо: Суми відбудеться прем’єра радіовистави за новелою Григора Тютюнника «Три зозулі з поклоном». Героїв новели зіграють актори-аматори — сумські вчителі та їх діти разом зі співробітниками Суспільне Суми. Одну з головних ролей виконає журналіст UA: СУМИ Сергій Шаповалов.

Радіовистава за твором Григора Тютюнника — чергова прем`єра в межах проєкту «Радіопідмостки» редактора  UA: Українське радіо: Суми Олександра Бабурова. За два роки слухачі почули 12 радіовистав.

«Сьогодні новела Григора Тютюнника «Три зозулі з поклоном» вважається хрестоматійним твором. Вона, навіть, входить до шкільної програми. Я ж познайомився з нею вже у своєму віці, і був вражений тим, як можна так стисло та переконливо відобразити драму людських почуттів та відносин. У виставі, як і раніше, грають аматори. Брали участь у деяких виставах і професійні актори. Мені взагалі не зовсім подобається цей розподіл: аматори та професіонали…всі актори.  

 До речі, Григір Тютюнник народився на Полтавщині. Але коли подивитись на сучасну мапу України, —  це зовсім поруч з Сумщиною. Мабуть тому у його творах, як і у цьому, деінде зустрічаються назви населених пунктів нашої області. Втім… Трагедія, яка є однією з головних тем новели, єдина для всієї країни», — говорить Олександр Бабуров

Слухайте UA: Українське радіо: Суми онлайн та на FM-хвилях у Сумській області:

Суми – 88.1

Білопілля – 91,6

Тростянець  - 104,1

Конотоп – 104,6

Лебедин – 104,8

Шостка – 107,8