Суспільне Сумщини проведе радіомарафон «День міста. На відстані»

Суспільне Сумщини проведе радіомарафон «День міста. На відстані»

4 вер. 2020

Слухайте спецпроєкт «День міста. На відстані» 5 вересня в ефірі UA: Українське радіо. Суми.

Спецпроект «День міста. На відстані», який відбудеться в режимі радіомарафону, стартуватиме о 12:10. Розпочнеться він програмою Олександра Бабурова «Культрозвідка. Ніч міста 2020», у якій організатори нічного дійства розкажуть про цікавинки, нюанси і навіть таємниці цьогорічного перформансу.

Продовжить марафон о 17:20 у програмі «Парадний портрет» краєзнавиця Ріта Сергієнко, корінна сум’янка, яка знає майже все про найпотаємніші закутки нашого міста, його історію, та багато чого бачила на власні очі. Наприклад, як Суми звільняли від фашистських загарбників. І все це вона розповість для слухачів UA: Українське радіо. Суми.

Після історичної екскурсії екскурсія сучасними Сумами. Її проведе редактор Валентина Погорєлова в рамках передачі «Клуб радіовояжерів» разом із сумськими амбасадорами й гідами.

Ближче до ночі, о 20:20, на слухачів очікує ще одна екскурсія, у номінації «Суми міфічні». Один із найвідоміших гідів нашого міста Олександр Коваленко проведе цю екскурсію в рамках програми «З перших вуст», де спростує або ж підтвердить незвичайні та міфічні історії про рідне місто. На завершення планується пряме включення зі святкування Дня міста, із локацій «Ночі міста». Особливістю цих включень стануть інтерв’ю режисерів та акторів відомого на всю Україну театру Нянькіних. Перформанси цього родинного театру саме для «Ночі міста» вже є традицією.

Також цього дня в ефірі UA: Українське радіо. Суми звучатимуть тематичні програми радіочасопису «Сумщина моя», присвячені історичним будівлям Сум, знаковим подіям та відомим людям, які жили у нашому місті. Вони вийдуть в ефір о 12:20, 12:50 і 17:50 відповідно. 

Нагадаємо,  UA: Українське радіо. Суми можна слухати на ФМ-хвилях у Сумській області:

  • Суми – 88,1
  • Білопілля – 91,6
  • Тростянець  - 104,1
  • Конотоп – 104,6
  • Лебедин – 104,8
  • Шостка – 107,8