UA: СУМИ покаже новий проєкт – «Еко-люди»

UA: СУМИ покаже новий проєкт – «Еко-люди»

7 вер. 2020

Сьогодні, 7 вересня, о 20:55 на телеканалі UA: СУМИ вийде перший випуск проєкту «Еко-люди». Це одна з 20 програм,які були відібрані восени минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Протягом наступних трьох місяців глядачі побачать 12 випусків проєкту «Еко-люди»: щопонеділка виходитиме новий. Кожен випуск – окрема історія про людей, які з власної ініціативи реалізують екологічно важливі проєкти у Сумській області.

Програму «Еко-люди» для Суспільного Сумщини створила команда з чотирьох людей на чолі з Оленою Адаменко

«Сьогодні, у XXI столітті, захист навколишнього середовища – одна з найважливіших потреб людства. І тих, хто самостійно реалізує еко-ініціативи, варто підтримувати. Як сказав один із наших героїв, ми маємо повернутися обличчям до природи. Мусимо перестати «виїжджати на природу» і почати жити в гармонії з нею», – переконана Олена Адаменко.

«Думати вже сьогодні про майбутнє дітей і онуків: що їх оточуватиме, яку воду вони питимуть і чим харчуватимуться? Еко-людей, тобто тих, кому ця тема болить, багато. І вони не просто з когорти «небайдужих» – це їхній стиль життя. Аби еко-свідомих людей було більше, а суспільство жило екологічніше – Суспільне й збирає ці неймовірні історії», – говорить продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Щотижня на глядачів чекає особлива історія. Серед героїв випусків є власник еко-садиби, який відновлює популяцію бджіл та доглядає коней; фермер, що вирощує екологічно чисті продукти європейської якості; митці, які створюють скульптури з відмерлих гілок чи з металобрухту; власники сонячних батарей та інші неординарні еко-свідомі мешканці Сумщини, які мотивують змінювати себе і звички суспільства.

Робота над програмою була непростою, але принесла багато позитивних вражень від знайомства з еко-людьми.

«Проєкт «Еко-люди» ми створювали майже рік. Перші напрацювання робили ще минулої осені, до конкурсу «Створюй із Суспільним». У січні, коли дізнались, що наш проєкт відібрали, почали записувати передінтерв`ю, а з 30 серпня ми вже підписали контракт і почали працювати понаднормово» – розповіла Олена Адаменко.