Про що згадують лише перед виборами: Суспільне розбирає 7 «вічних» проблем Сумщини

Про що згадують лише перед виборами: Суспільне розбирає 7 «вічних» проблем Сумщини

6 жов. 2020

Напередодні виборів UA: СУМИ у марафоні «Місцеві» розповідає про проблеми, котрі має вирішувати місцева влада, яку громадяни обиратимуть 25 жовтня.

Журналісти Суспільного Сумщини з 7 вересня до 25 жовтня збирають історії про проблеми регіону, звертають уваги на реальні потреби людей, провали й успішні способи їх розв’язання, а також історії мешканців, що самотужки вирішують проблеми. 

Придбання лінійного прискорювача для обласного онкодиспансеру: які варіанти?

Люди із села на Сумщині можуть дістатися найближчого райцентру тільки один раз на тиждень

На Сумщині оголосили тендер на утилізацію 12 тонн отрутохімікатів

«Подивіться матеріали цього проєкту. Чи багато ситуацій будуть незнайомими для вас? Проблеми всюди ті самі. Принаймні схожі. І кожна має шляхи вирішення. Звісно, десь із цим упоралися, і це добре. А десь — із року в рік, від виборів до виборів відкладають, жаліються, кивають на столицю. Це можливість для людей бачити перед очима не лише яскраві передвиборчі білборди з обіцянками. Це можливість проаналізувати, подумати, зробити висновки. І зрозуміти, зокрема, що вони самі можуть зробити», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Читайте також: «Виборчий округ. Місцеві» — регіональні філії Суспільного запрошують кандидатів на дискусію в прямому ефірі

Щотижня із 7 вересня по 25 жовтня кожна з 24 регіональних команд Суспільного готує одну історію про локальні проблеми й можливі шляхи їх вирішення, які транслюють в ефірі регіональних філій Суспільного. Найкращі з них потрапляють до міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному»«Суспільної студії» на UA: ПЕРШИЙ та дискусійних програм на UA: Українське радіо, де про них дізнається вся країна. 

Курує роботу «Місцевих» шефредакторка інформаційного мовлення з планування, яка відповідає за розвиток мультимедійних спецпроєктів дирекції, Наталя Гуменюк.

«Це справді перший проєкт такого масштабу, де ми координуємося не лише між платформами, а й між програмами. Багато в чому пілот, тому ми розвиватимемо такі формати. Для глядачів по всій країні це насправді концентрований калейдоскоп життя країни, про яке можуть і не здогадуватися в столиці», — зазначила Наталя Гуменюк.

Читайте також: Портрет українського життя — підбірки проблем, із якими живуть регіони від виборів до виборів на Суспільне Новини