Проєкт «Еко-люди» – 12 надихаючих історій про мешканців Сумщини

Проєкт «Еко-люди» – 12 надихаючих історій про мешканців Сумщини

24 лис. 2020

Протягом трьох місяців, з 7 вересня по 23 листопада на Суспільному Суми виходив проєкт «Еко-люди». За цей час глядачі телеканалу UA: СУМИ побачили 12 випусків – історій про людей, котрі з власної ініціативи реалізують екологічно важливі проєкти у Сумській області.

«Кількість переглядів цих вражаючих еко-історій говорить про те, що проєкт вдався і такий  контент є затребуваним. Нині якраз триває третій конкурс проєктів «Створюй з Суспільним» і ми на етапі опрацювання надісланих пропозиції. Приємно відзначити, що кількість заявлених проєктів зросла в рази і дійсно цінних ідей серед них чимало. Команда програми «Еко-люди» також серед учасників вже з новими напрацюваннями», розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Читайте також: Українці за свою країну: як голосувати на Дитячому Євробаченні-2020

«Коли наша команда починала цей проєкт, ми навіть не думали, що на Сумщині так багато людей, які займаються екоактивізмом, цікавих людей, з назвичайними ідеями. Олександр Мирошниченко з Глухова привчив все місто сортувати сміття, щоб врятувати пам`ятку архітектури. Стоматолог та директор логістичної компанії, які зараз вирощують хробаків, щоб переробляти опале листя. Люди, які роблять скульптури з металобрухту. Ми в захваті від таких людей. Мабуть, це найпозитивніший проєкт, в якому ми брали участь. Хочемо робити такі програми і надалі», ділиться враженнями керівниця проєкту Олена Адаменко.

Всі 12 випусків можна переглянути у запису на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці  Суспільного Суми.

Сергій та Оксана Лазаренки створюють вишуканих ляльок із решток деревини


Анна Сєдунова використовує еко-шопери замість пакетів 


Олександр Гапоченко та Дмитро Прощайло організували переробку опалого листя на екологічно чистий гумус.


Юрій Давиденко робить скульптури з металобрухту

Анатолій Радченко випікає бездріжджовий хліб

Віталій Поповський першим у Сумах встановив сонячні батареї


Сергій Рубаник створює екосадибу та вирощує бджіл

Віталій Вавенко та Сергій Карпенко вирощують екологічну гречку

Олександр Мірошниченко збирає вторинну сировину, щоб відновити пам’ятку архітектури


Єлизавета Косушко розповідає, скільки мікропластику ми вживаємо разом з питною водою

Богдан Коваленко вирощує 20 видів екологічно чистої мікрозелені  


«Еко-люди» – це одна з 20 програм, які були відібрані восени минулого року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним». Наразі Суспільне Суми реалізує ще один проєкт з числа переможців конкурсу – «Край пригод». Його можна дивитися в ефірі телеканалу UA: СУМИ щовівторка о 18:45, а також на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці  Суспільного Суми