Вибори мера у Конотопі: експерти аналізують обіцянки кандидатів

Вибори мера у Конотопі: експерти аналізують обіцянки кандидатів

22 січ. 2021

Цієї неділі у місті Конотоп відбудуться повторні вибори міського голови. Що обіцяють кандидати на посаду та наскільки їх програми відповідають потребам регіону?

Дивіться аналіз програм кандидатів у новому випуску програми «Виборчий округ. Місцеві» від Суспільного Суми.

Проаналізувати обіцянки політиків журналісти запросили громадських експертів: докторку політичних наук Андріану Костенко, кандидата історичних наук Григорія Старикова та  керівницю Сумського офісу Програми «ULEAD з Європою» Марину Лобову.

Читайте також: Суспільне Суми у 2020 році: виклики та здобутки

«Конотоп одне з найбільших міст області, яке має свої особливості і, відповідно до них, проблеми. Повторні вибори очільника Конотопської ОТГ - також прецедент гідний уваги, як і робота вже новообраної ради без очільника протягом кількох місяців. Всі ці питання обговорювались під час ефіру. А також те, як відображений у програмах кандидатів новий територіальний статус громади. Хотілось більшої зацікавленості і долученості самих кандидатів до публічного висвітлення своїх програм. Проте карантин, віддаленість і погодні умови зумовили телефонний формат спілкування з кандидатами. Троє з них загалом не виявили бажання взяти участь у публічному обговоренні. Разом з тим, формат програми був націлений на те, щоб допомогти виборцям якомога більше дізнатись про кандидатів і зорієнтуватися у їхніх планах роботи», — розповіла продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

У день виборів, 24 січня, у Конотопі працюватимуть журналісти Суспільного Суми, які будуть розповідати про перебіг виборів. Після закриття дільниць, о 20:10 на UA: Українське радіо: Суми стартує прямий ефір, присвячений перебігу виборчої кампанії і обговоренню попередніх результатів виборів.

Читайте також: До захисту на конкурсі «Створюй із Суспільним» пройшов проєкт розслідувань від Сум

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.