Всеукраїнські змагання газовиків розпочалися на Роменщині

18:06, 13 сер. 2019
 
Всеукраїнські змагання газовиків розпочалися на Роменщині

Сумщина вперше приймає Всеукраїнські змагання бригад аварійних служб «104». Сім команд східного регіону змагатимуться на навчально-тренувальному майданчику АТ «Сумигаз», що на Роменщині. Сьогодні стартували харківська, кременчуцька та запорізька команди.

«Харківгаз» виявив витік газу на одній з ділянок 50-метрової зони. Це – одне з чотирьох завдань, які має виконати кожна з команд. Харківська бригада бере участь у змаганнях другою. Першими були – «Запоріжгаз».

«Мені дуже подобається практикувати, тренуватися і  в змаганнях, – це коли ми накладаємо, коли ми тушимо пожежу в газовому колодязі і накладаємо бандаж. Чому? Тому що це – одна з найнебезпечніших робіт. І коли ти багато її практикуєш в реальному житті, то потім буде не так складно»,  –  говорить капітан команди «Запоріжгаз» Максим Біленко.

«Кременчукгаз» стартує третім.

«Теоретичні завдання показали у досить гарному варіанті. У нас оглянули машину. Теж пройшла, хоча вона в нас – і старенька. Ну і пояси – на час, одягання протигазів і поясів», – розповідає член команди «Кременчукгаз» Василь Авар’янов.    

«Зараз ви бачили, як ми перевіряємосправність одягання протигазу. У нас є норми. Найбільший час, менший час, точніше, – це 40 секунд. Хлопці мають справитися, по-перше, одягнути маску, перевірити її на щільність, як вона прилягає до тіла, візуально переглянути, а також ми перевіряємо, як вони одягнули решту спорядження»,  – говорить членкиня конкурсної комісії Ольга Кіт.

«Конкурси у нас між бригадами АДС заключаються з практичних та теоретичних знань. Бригади на полігоні. Там і підземні, і наземні газопроводи. Також є теоретичні знання. Потім – робота у приямку, де буде гасіння газоповітряної суміші і робота, будемо казати – практика по наданню першої невідкладної допомоги нашим працівникам і одягання засобів індивідуального захисту»,  – розповідає організатор змагань Сергій Копанійчук.

Переможці регіональних змагань будуть відомі у п’ятницю, 16 серпня. 4-го вересня вони братимуть участь у фіналі.Про це розповів експерт конкурсної комісії Сергій Круковець.

«У нас є перший переможець. Західного регіону – це команда Рівного, яказайняла там перше місце. Тут зараз визначиться другий переможець. Третій переможець буде – центральний регіон. Центральний регіон буде проходити у Житомирі», – говорить експерт конкурсної комісії Сергій Круковець.

Усього з 38 газорозподільчих компаній України у всеукраїнських змаганнях візьме участь 21.

Змагання триватимуть три дні. Потім вони відбудуться в центральній частині України. Фінал влаштують на Вінничині.

Сумські газовики участі в сьогоднішніх змаганнях не брали. Вони змагатимуться наступного тижня у Житомирі.