Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась зі словацьких гір

15:49, 17 сер. 2019
 
Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась зі словацьких гір

Команда спортивного клубу інвалідів «Фенікс» повернулась з експедиції по горах Високі Татри. Вони здійснили сходження на дві найвищі вершини Словаччини.

Віталій один з чотирьох спортсменів, які покорили дві вершини словацьких гір. Одна з них вершина Риси, яка знаходиться на кордоні Словаччини та Польщі. За це отримав відзнаку.

Віталій Дубинський, представник спортивного клубу інвалідів «Фенікс», говорить: «Складнощів не було, бо думав, що буде складно, а виявилось, це дуже приємно. Коли дуже хочеш виходить все легко. Особливо не готувався, воно якось своїм ходом вийшло все гарно. У моєму житті це найкращі враження. Красоти неймовірні. Дуже гарно».

Команда з 15-ти чоловік підкорювала гори Словаччини протягом трьох днів. Це люди з інвалідністю 1,2 та 3 груп.

Олександр Грінка, голова спортивного клубу «Фенікс», каже: «Ми піднялись на вершину гори Соліско, висота 2 096 м. Ця вершина більш доступна для людей з інвалідністю. Пан Карл Подоляк, який ініціював цю експедицію, проінспектував всі вершини Словацьких гір. Він і вибрав гору Соліско, щоб туди могли піднятися люди з опорно-руховим апаратом, загальні захворювання, у нас дівчинка була з ампутацією, для неї це було важкувато. Ще одна вершина, на неї піднімались більш витриваліші люди, вершина Риси».

зКрім сумчан до клубу приєднались спортсмени з Чехії та Польщі.

Ольга Сорокіна, представниця спортивного клубу «Фенікс» у Чехії, розповідає: «Для мене це було трішки важко. Це моя третя вершина зі спортивним клубом «Фенікс».  Перша моя гора була Говерла, друга – Сніжка».

Це перше сходження «Феніксу» цього року. Далі планують влаштувати байдарковий сплав та турпоходи.