На Сумщині, під селом Підопригори, розпочався п’ятий Kvartal Fest

18:20, 23 сер. 2019
 
На Сумщині, під селом Підопригори, розпочався п’ятий Kvartal Fest

У селі Підопригори, що на Лебединщині, розпочався п’ятий фестиваль Kvartal Fest. Там має відбутись також конкурс вишиванок, вікторини, дитячі розваги. Лебединський район. Околиці села Підопригори. О 15-й у цих ярах планують почати фестиваль. До місцини ведуть дві ґрунтові дороги. Приватний транспорт на територію фестивалю не пропускають паркова знаходиться за насипом навпроти. Медики швидкої роз’їжджаються по периметру глядацької зони. Поліція і рятувальники розгорнули свої намети та техніку на випадок незапланованих подій. Говорить начальник пожежно-рятувальної частини Валерій Торчицький:

«Задля забезпечення пожежної безпеки під час проведення заходу, на даному заходу зосереджено 120 чоловік особового складу та 15 одниниць техніки управління ДСНС у Сумській області. Техніку розставили в найбільш інтенсивних місцях скупчення людей і в их місцях, які ми вважаємо найбільш пожеже небезпечними».

Минулоріч на фестивалі було, за інформацією організаторів, 150 тисяч глядачів. Тоді встановили 15 туалетів. Цього разу вбиралень 19 та 5 контейнерів для сміття. У дитячому секторі готові каруселі -  тривають останні випробування атракціонів. Поки немає дітей, кінологи організували селфі дорослим. Щоб глядачі могли онлайн ділитися враженнями, мобільні оператори встановили тимчасові антени мобільного зв’язку – обіцяють 4-G зв’язок. Говорить глядач Євген Бобаль:

«Це дуже добре, що придумали такий концерт в нашій Сумській області, мені дуже подобається. Був я у позаминулому році організація була дуже добра. Трішки була затримка – щось запізнився «Кавртал», але прийшов і виступив так як треба».

Говорить глядачка Яна Демедюк:

«Приїхала з друзями відпочити, сьогодні у мене день народження і так вирішили провести день. До Тіни Кароль я зовсім спокійно відношусь, а щодо «Кварталу 95» - вони мені подобаються».

Говорить глядачка Юлія Бруєва:

«У нас знайомі порадили, в минулому році були, їм сподобалось, в цьому році вирішили і ми з’їздити.

Кор.: – Що очікуєте більше всього?

Ю.Бруєва: – Навіть не знаю.

донька Валерія: - Батути!

Ю.Бруєва: - Дітям батути (сміється). Виступ Кварталу очікуємо, Жіночого хотілося б побачити, тому що на екрані любимо дивитися, а тепер наживо вирішили».

На фестивалі дві фотозони: кварталівська… і президентська. Після фотографування з картонним Володимиром Зеленським, говорить глядачка Оксана Савченко:

« Президента хочу побачити

Кор.: – Частково ви вже його побачили

О.Савченко: – Це частково, я хочу в приватній бесіді з ним поспілкуватися.

Кор.:  – А що ви хочете попросити у президента?

О.Савченко: – В мене є бізнес-план.

Кор.: – З нами може поділитеся?

О.Савченко:  – Ні, не можна це тайна».

Говорить головний організатор та ведучий KVARTAL FEST Артем Гагарін

«П’ятий рік, ювілейний, хотілось здивувати. Здивували ми всіх трошки раніше, ну як ми, один з нашого колективу здивував усіх, тому ми чекаємо сьогодні тут, іще до кінця я не знаю чи буде чи не буде, він з’являється раптово завжди, але будемо дивувати і Кварталом, і Жіночим кварталом і концертом Тіни Кароль, тому що такі артисти в день прапору і напередодні Дня Незалежності». 

Говорить заступниця директора Сумського обласного центру екстреноїмедичноїдопомоги та медицини катастроф Галина Білоус: 

«Виділено три бригади екстреної медичної допомоги ,одна лікарська і дві фельдшерських для того, щоб у разі необхідності надати екстрену медичну допомогу на місці проведення цього масового заходу безпосередньо при зверненні населення до наших співробітників. Також будуть виділені медичні працівники із Лебединської ЦРЛ для забезпечення чергування на місці проведення заходу. Там буде чергувати бригада кабінету невідкладної медичної допомоги у складі фельдшерів, ні із нашого центру буде лікарська бригада і дві фельдшерські». 

Із Лебединської районної лікарні медичний супровід надаватиме одна фельдшерська бригада у складі двох людей. Говорить речниця головного управління Нацполіції Сумщини Ельвіра Біганова: 

« Враховуючи велику кількість людей до охорони громадського порядку та забезпечення безпеки в нас задіяно 500 працівників поліції, їм допомагатимуть бійці нацгвардійці. Також працюватимуть посилені слідчо-оперативні групи, 11 груп документування ,кінологічна та вибухо-технічна служба. Напередодні заходу нами було проведено обстеження території ,де саме буде відбуватися цей фестиваль з залученням кінологічної служби».