Поліція озвучила причину пожежі нафтової свердловини на Роменщині

18:28, 9 вер. 2019
 
Поліція озвучила причину пожежі нафтової свердловини на Роменщині

Пожежа на нафтовій свердловині поблизу Анастасівки Роменського району виникла під час спроби несанкціонованого відбору нафтопродуктів. Поліція затримала одного з групи підозрюваних. Таку версію слідства озвучив виконуючий обов’язки начальника поліції в Сумській області Вадим Дзюбинський.

«Під час пожежі виявили на місці пригоди пошкоджений автомобіль КАМАЗ з ємкістю і зрозуміли, що насправді була спроба скоєння крадіжки з нафтопромислу. Встановлено причетність до вказаного злочину групи осіб, місцевих жителів, один з яких наразі вже затриманий у порядку статті 208, де є свідчення відносно інших членів групи», – говорить він.

За його словами, якщо провина буде доведена, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, пожежа сталася вночі 7 вересня. За словами провідного фахівця сектору управління ДСНС у Сумськійобласті Євгена Могиленця, пожежу загасили восьмого вересня о 7.00.

«Було встановлено, що на нафтовій свердловині відбувається факельне горіння газового конденсату під тиском 40 атмосфер. На початковій стадії здійснювалося охолодження свердловини до прибуття на місце спеціалізованого підрозділу ПАТ «Укрнафта». Після перекриття фахівцями «Укрнафти» подачі газоконденсату було прийнято рішення про ліквідацію горіння способом пінної атаки», – говорить він.

Почути версію – чому сталося загоряння у нафтогазовидобувному управлінні «Охтирканафтогаз» нам сьогодні не вдалося. На вказаному на сайті номері працівниця повідомила, що не володіє інформацією і поклала слухавку.