У справі обвинуваченого у зґвалтуванні слухали потерпілу

15:46, 11 вер. 2019
 
У справі обвинуваченого у зґвалтуванні слухали потерпілу

У Зарічному районному суді міста продовжили розгляд справи щодо юнака, якого підозрюють у зґвалтуванні 23-річної сумчанки. Сьогодні покази давала потерпіла. Слухали справу у закритому режимі. Засідання тривало близько години.

«У липні після того як на нього одягли браслет він його зірвав, тобто за яких обставин і як, де, де він знаходився не зрозуміло, мені страшно ходити, бо він знає де я живу, де я працюю, знає де моя сім`я знаходиться, зараз він ходить на навчання і йому нічого не заважає ще раз зірвати цей браслет так як часу у нього там достатньо»,- каже потерпіла.

«Сьогоднішнє судове засідання відбувалось відповідно до встановленого раніше порядку дослідження доказів, тобто в одному із минулих засідань був розпочатий допит потерпілої особи, сьогодні його було продовжено. Я не чула взагалі про те, що обвинувачений знімав браслет, про це у сьогоднішньому засіданні мова не йшла. Про наявні досудові розслідування стосовно порушення запобіжного заходу мені особисто невідомі», - говорить Оксана Сердюк, захисниця обвинуваченого.

«Дійсно був зафіксований факт того, що електронний браслет був на відстані більш ніж 15 метрів від тієї бази до якої він відноситься, однак на місце негайно прибули співробітники поліції і жодних порушень не зафіксували, тобто фактично так і залишається запобіжний захід цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю до 26 вересня поточного року. Далі прокуратура підготувала клопотання про його продовження»,- каже Наталя Науменко, речниця прокурора Сумської області.

Нагадаю, справа стосується колишнього вихованця «Кадетського корпусу», який, за версією прокуратури, 8 березня в районі вулиці Троїцької напав на 23-річну жінку, яка близько 11-ої вечора поверталася додому з роботи. Як раніше повідомляли нам у прокуратурі, після нападу у молодої жінки переломи кісток обличчя, струс головного мозку, численні гематоми. Якщо провину юнака доведуть, йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Наразі обвинувачуваний знаходиться під домашнім арештом цілодобово і має дозвіл на відвідування занять у визначені дні та години.  Наступне судове засідання відбудеться 16 вересня, тоді слухатимуть свідків.