До будівлі біля сумської школи №12, яку мали демонтувати, завозять матеріали

18:03, 19 вер. 2019
 
До будівлі біля сумської школи №12, яку мали демонтувати, завозять матеріали

На незаконне будівництво біля 12 школи, яке за рішенням Сумського виконкому місяць тому мали демонтувати, продовжують завозити матеріали. За словами директорки Сумської школи № 12 Ірини Губської, до приміщення, яке розбудовується у вівторок, 17 вересня, заносили арматуру: 

«Ми зараз з вами знаходимось на території навчального закладу, бачимо, що в притул до навчального закладу побудована стіна будинку, який обіцяли зруйнувати і в цій стіні ми бачимо двері, і в себе на подвір’ї ми побачили вантажівку, яка розвантажилась. Розвантажувалась арматура, робітники через оці дверцята проносили до об’єкту. Але, на скільки я знаю, об’єкт повинен бути заморожений, тому що договір оренди підприємцям не подовжено». 

Продавчині магазинів, які працюють в приміщенні, що реконструюються, не знають про власника приміщення. За словами Ірини Губської, оренда землі підприємству по вулиці Шевченка, 18 не продовжена, а податки за її користування в міський бюджет не надходять. На сайті сумської мерії розміщений дозвіл на реконструкцію цього приміщення, зареєстрований в січні 2016 року. А в липні 2017-го закінчився строк оренди земельної ділянки, яку орендарю не подовжили. За документами мерії, замовник реконструкції – ТОВ «Бавар SL”, за цим кодом в реєстрі Мінюсту зареєстровано підприємство «Суми Бізнес Інвест» власниками якого є Світлана Вардаєва та Ігор Касьяненко. У червні цього року підприємство припинило існування. Його правонаступниками стали «Суми Капітал» і «Суми Капітал-М» з тими ж засновниками. Світлана Вардаєва та Ігор Касьяненко говорити з нами телефоном відмовились. Як повідомив  нам заступник начальника Держархбудконтролю Сум Валерій Скоромний, на сьогодні інспекція іще не встановила власника приміщення, щоб вручити рішення про демонтаж.