На Сумщині сьогодні розпочали спортивно-патріотичну гру «Ревин Яр»

18:14, 19 вер. 2019
 
На Сумщині сьогодні розпочали спортивно-патріотичну  гру «Ревин Яр»

У селі Мар`їне Сумського району сьогодні розпочали спортивно-патріотичну  гру «Ревин Яр». Влаштовують її утринадцяте. Взяти участь у грі можуть учасники віком від 14 до 28 років з різних областей України. Цього року це майже 90 учасників з семи областей України.

Двадцярічний Степан приїхав на гру з Тернополя. Хлопець тут вперше.

«Можна себе перевірити, вийти з зони комфорту, відчути нові емоції, переживши їх тут поруч з багатьма класними людьми, погіршені погодні умови тільки сприяють зближенню, комунікації», - каже учасник гри Степан Пелипиш.

На грі є спостерігачі, що ходять за куренями під час гри та слідкують за дотриманням правил. Учасники не можуть знімати пов’язки та покидати територію терену під час бою.

«Покарання бувають різні – це знімання балів з команди за порушення дисциплінарних правил, агресивну поведінку і можливе виключення з гри», - каже спостерігач Максим Новіков.

Учасників об’єднують у три курені: червоний та жовтий, що змагаються між собою та курінь диверсантів, тобто досвідчених гравців.

«Попередні ігри були класичними – це пошук гравців, пошук прапору, але так як багато нових учасників, то захотілося зробити щось більш простіше, ознайомче, тому перша половина гри у нас буде у вигляді невеличкого квесту під час якого учасники познайомляться з територією, виконають завдання і отримають бонуси, які будуть грати на наступні дні. Суть гри в тому, щоб загалом сам організовуватись, працювати в команді», - говорить співорганізатор Сергій Литовка.

Протягом трьох днів, поки триватиме гра, учасники спатимуть у спальних мішках, кожної ночі – у різних локаціях. 21 числа – на закритті визначать команду-переможця.