Сумські вершники повернулися з кінного турніру у Польщі

16:24, 20 вер. 2019
 
Сумські вершники повернулися з кінного турніру у Польщі

Сумські вершники зі своїми підопічними повернулися з кінного турніру Baltica Equestrian Summer Tour. Впродовж двох тижнів кінники змагалися у польському місті Чекочінко. Так, представники Сумщини пройшли кваліфікаційні тести та отримали нагороди. Представляли нашу область два клуби КСК «Суми» та Sumy Horse Club.

З Бугатті Василь Зайцев займається три роки. До Європи цей кінь на змагання їздив вперше.

Василь Зайцев, переможець: «Було 700 пар з усієї Європи. Втім, Україна себе показала дуже добре. У нас були перші місця – Євгеній Індюшкін, я, Ніколєтта Гонікман. Тож Гімн України лунав у Польщі не один раз. Морально було дуже важко, дуже переживаєш і кінь це відчуває, коли вершник хвилюється. Втім, ми впоралися».

Sumy Horse Club Україну представляв одразу на двох конях – окрім семирічної Бугатті, шести річна Кароліна.

Оксана Барильська, адміністраторка клубу: «Добиратися до Польщі було важко, тому що їхали коні три дні. Митницю потрібно перейти. Стосовно грошей, то це дійсно дорого. Справа не у грошах. Зараз головне показати результати. У нас є майстер міжнародного класу – Василь Зайцев і куди б він не виїжджав зі своїми партнерами, він завжди показує гарні результати».

Вікторія Тверезовська, коновод: «Ми готуємо конячку. Її потрібно поголити. Ось це все ми голимо. Гриву готуємо. Хвостики різними там спеціальними кондиціонерами, якими користуємося. Це і підготовка спорядження. Вона вся миється, чиститься. Це підготовка фуражу, щоб конячці було комфортно і в дорозі й на змаганнях. Коли ж кінь повертається зі змагань у нього є теж реабілітаційний період. Вона в цей час просто гуляє. Отримають добавку корму – там сіно, вітаміни, добавки у корм. Отримують овес, плюс макуха, кукурудза, всіляких видів мюслі».

Мають у клубі 22 коней — всі вони спортивні, майже всі німецької породи. Найменшій 6 місяців, найстаршому 14 років. Наступні змагання, на яких планують виступати вихованці клубу – обласні. Вони заплановані у жовтні.