До приїзду Митрополита Епіфанія у Суми в інтернеті поширили лист, де священники просять 20 літрів горілки

18:54, 20 вер. 2019
 
До приїзду Митрополита Епіфанія у Суми в інтернеті поширили лист, де священники просять 20 літрів горілки

У соціальній мережі фейсбук інтернет-видання поширили лист у якому, начебто, настоятель сумського Свято-Миколаївського храму просить 20 літрів горілки у директора ТОВ «Горобина», щоб відзначити зустріч Митрополита Епіфанія. Лист складено у відповідній церковній стилістиці, на фірмовому бланку з підписом. Чи був такий лист насправді? Лист, поширений на сторінці «Один дома Суми», у ньому священнослужитель звертається до директора горілчаного заводу з проханням виділити 20 літрів горілки на благодійний обід. У листі немає дати і печатки, ім’я Митрополита написано з помилкою. Про це розповів старший благочинний Сумської єпархії Богдан Козенко

«Ні Сумське єпархіальне управління, ні сам священнослужитель не звертався і не прохав про якусь горілку чи будь-які інші моменти для того, щоб пригостити Блаженнійшого Епіфанія. Навпаки, я хочу звернути вашу увагу на те, що лист примітивно скопійований, фактично, набраний в мережі. Ми знаємо, що всі офіційні листи, звернення чи прохання, вони штампуються, ставиться печатка, число, дата». 

Питання про лист ми поставили і директору горілчаного заводу «Горобина» Володимиру Демурі

- Перший раз я від вас це чую, тому звертайтесь до того, хто написав.

Кор.: – Такого листа у вас не було?

В.Демура:  – Ні, в мене нічого немає. Це фейк, мабуть. 

На наше питання: де він узяв копію листа священника до директора горілчаного заводу, адміністратор сторінки «Один дома Суми» відповів, що на сайті «Союза православных журналистов». Це російський інтернет-ресурс, ми написали їм запит про походження листа. Додам, Митрополит Епіфаній завтра о 10-ій має освятити Свято-Миколаївський храм, потім відбудеться зустріч з представниками влади, близько 16:30 зустріч з капеланами, потім планується відвідання 10-ти українських храмів, що будуються у Сумах.