Виставку «Еклектика» Ігоря Ройченка презентували в Сумській міській галереї

13:24, 9 жов. 2019
 
 Виставку «Еклектика» Ігоря Ройченка презентували в Сумській міській галереї

Автор експозиції «Еклектика» – член Міжнародної федерації фотомистецтва, Національної спілки фотохудожників України, організатор та учасник близько двохста колективних фотовиставок в Україні та за кордоном. Два місяці тому Ігор Ройченко відзначив 70-річний ювілей, йому і присвячена експозиція. Це - 31-ша персональна виставка фотохудожника.

Говорить Ігор Ройченко, автор виставки:

«Я не можу зупинитися на якомусь одному стилі. Є такі майстри, що сказали:  це відвідувачка виставки мій стиль, я працюю тільки в цьому стилі. Не виходить у мене. У мене натхнення може бути від якоїсь макрозйомки, вся робота, яку я роблю,- я отримую від неї задоволення»

Світлини, представлені на виставці «Еклектика», створені впродовж останніх 40 років. Найдавніша з них – «Штиль», вона створена в 1978 році.

Говорить Людмила Кудлай, відвідувачка виставки:

«Я дуже вражена роботами Ігоря Ройченка, знаю, що його роботи відомі далеко за межами України . Мені подобаються більше чорно-білі роботи, я вважаю,що чорно-білі фото краще передають емоції. Але він майстер і чорно-білих, і кольорових фото».

Говорить Таісія Михайлівна, відвідувачка виставки:

«У мене ще давно був календарик невеличкий з його фото, він ще був не такий відомий, як зараз. Потім ми працювали разом на заводі. Знайоме обличчя, цікаво, цікаво».

Говорить Марія Ткач, відвідувачка виставки:

«Виставка неймовірна, це поєднання непоєднуваного, мені хотілося, щоб вся кімната була заповнена його фото. Ігор Ройченко проводить виставки рідко, але матеріал підібраний дуже гарний».

Переглянути роботи Ігоря Ройченка в стінах Сумської міської галереї можна до 27 жовтня.