Директору товариства, яке ремонтувало автомобільну дорогу на Сумщині, вручили підозру

20:20, 8 жов. 2019
 
Директору товариства, яке ремонтувало автомобільну дорогу на Сумщині, вручили підозру

Директору товариства, яке ремонтувало автомобільну дорогу у селищі Хотінь Сумського району, вручили підозру. Йдеться про привласнення коштів на суму понад 820 тисяч гривень – за версією слідства.

"Керівник товариства вніс до офіційних документів неправдиві відомості, зокрема вказав роботи, які фактично виконані не були, а також невідповідність у якості виконаних робіт, відповідно до висновків експертизи роботи виконані не в повному обсязі і взагалі не відповідають проектно-кошторисній документації", - каже Наталя Науменко, речниця прокурора Сумської області

Договір на виконання робіт укладався між підприємством  і селищною радою торік 10 жовтня. За ним мали капітально відремонтувати дорогу по вулиці Банкова. 

"Субвенція була 871 тисяча, а використано було 831. І туди включена була оплата за технагляд. Десь в межах 800 тисяч було використано А в якому стані вона зараз, взагалі, дорога? – В ідеальному хорошому стані. Рік простояла, перезимувала, все новеньке, добре все. Технагляд був, він приїхав, перепровірив, все нормально, обсяги із видатками співпадають, підписав технагляд, після того пройшло фінансування", - розповів Микола Торяник, голова Хотінської ОТГ 

Роботи виконувало товариство«Суми-Сервіс-Буд». Справу відкрили у червні цього року.Директор підприємства Олександр Шевченко на зв’язок не виходить. Адвокат чоловіка Юрій Ломака розповів: "Сама підозра є необгрунтованою, з її змісту взагалі не можна зрозуміти, на підставі яких доказів слідчий разом з прокурором прийшли до переконання про те, що в діях керівника товариства наявний склад злочину. Зі своєї сторони нам доводиться збирати докази на підтвердження своєї невинуватості, хоча ми не повинні цього робити. Але сидіти склавши руки теж не будемо, будемо клопотати про призначення експертиз, які підтверджують, що роботи виконані відповідно до умов договору, тому що виходячи з логіки слідчого та прокурора, роботи взагалі ніякі не виконувались, тобто ніякої дороги не збудовано, а дорога є, збудована. А слідство пише про те, що її немає. Вони беруть всю суму, яка була сплачена, і кажуть, що вона була привласнена"

Торік, 8 жовтня, Олександру Шевченку також оголошували підозру – у справі про привласнення 850 тис грн на ремонті вулиці Римського-Корсакова в Сумах. Оновлювали її в 2016 році. Навесні цього року справу передали до суду.