У Сумах провели обшуки в обласному управлінні капітального будівництва

16:32, 9 жов. 2019
 
У Сумах провели обшуки в обласному управлінні капітального будівництва

Обшук в управлінні капітального будівництва Сумської облдержадміністрації провели правоохоронці. Перевірка розпочалася сьогодні вранці.

Про це нам розповів заступник начальника управління Анатолій Денищенко. Від розмови на камеру чоловік відмовився. Начальника управління Анатолія Ворожка на робочому місці в цей час не було. Телефоном посадовець повідомив, що не знає про причини обшуку. На сайті прокуратури Сумської області з’явилась інформація про те, що розпочалося розслідування факту привласнення бюджетних коштів, призначених на будівництво 13-ти амбулаторій.

У тексі йдеться про таке: «…Розпорядником зазначених коштів визначений один із структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації, службові особи якого, за даними слідства, вступили у злочинну змову із керівниками низки будівельних та проєктних підприємств, які повинні були гарантовано перемогти у відповідних тендерних процедурах із подальшим розкраданням бюджетних коштів. …

У матеріалах кримінального провадження наявні дані, які можуть свідчити про чисельні порушення вимог законодавства під час будівництва амбулаторій первинної медичної допомоги, що завдало шкоди інтересам держави…»

У повідомленні зазначено, що за результатом слідства, яке проводиться за статтями привласнення коштів та службове підроблення діям осіб буде надано правову оцінку. За словами прес-секретарки прокурора Сумської області Наталі Науменко, офіційний коментар їхньої служби буде завтра, після закінчення обшуків.

Загалом на будівництво амбулаторій передбачили витратити близько 145 мільйонів гривень. На сьогодні профінансовано понад 31 мільйон гривень.