Акцію «Будь свідомим» влаштували сьогодні у Сумах

17:42, 9 жов. 2019
 
Акцію «Будь свідомим» влаштували сьогодні у Сумах

Акцію «Будь свідомим» влаштували сьогодні у Сумах. Водії за допомогою алкоокулярів змогли зрозуміти стан кермувальника у нетверезому стані, а також мали можливість навчитися надавати швидку допомогу.

«Звісно змінюється ситуація, одне справа, коли добре бачиш і оцінюєш ситуацію на дорозі , а інше, коли все перед очима розпливається, ти не можеш скоординуватися і зрозуміти, що відбувається, відповідно реакції притупляються», - каже учасник акції Сергій Фомюк.

«По прямій лінії ще куди не йшло, а по хвилястій втрачаю координацію, хилить у різні боки. Я й так би не сідав за кермо нетверезий, а пройшовши цей тест так взагалі», - говорить учасник акції Дмитро Марков.

«Наша мета – навчити водіїв як правильно зупинити кровотечу, як повернути у стабільне положення набік, коли людина з ознаками життя, але без свідомості і як правильно надавати серцеву реанімацію», - каже  Валентин Циганенко, інструктор навчально-тренувального відділу Сумського обласного центру екстренної медичної допомоги.

За словами старшого інспектора сектору зв’язків з громадськістю Оксани Красовської з початку року у Сумах сталось вісім аварій з потерпілими чи загиблими.

«Сьогодні ми демонструватимемо алкодоріжку, яка показує як людина у стані алкогольного сп’яніння бачить за кермом всю дорогу і те, що відбувається на ній, також ми залучили медичну допомогу для того, щоб вони дали ситуації, які можуть статися на дорозі і як водій зможе з ними впоратися. ДТП продовжуються на території міста і ми хочемо їх зменшити профілактичними заходами», -  говорить Оксана Красовська, старший інспектор сектору зв`язків з громадскістю.

Акцію у Сумах влаштовують всьоме, кожного разу змінюючи місце проведення.