З сьогоднішнього дня у Сумах має розпочатися опалювальний сезон

18:42, 15 жов. 2019
 
З сьогоднішнього дня у Сумах має розпочатися опалювальний сезон

Сьогодні теплогенеруючі компанії міста Суми мали розпочати опалювальний сезон. Про це представники підприємств сказали  на апаратній нараді при міському голові. Включення тепла мало відбутися згідно графіків, які теплогенеруючі компанії узгодили з обслуговуючими організаціями. Говорить заступниця гендиректора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня: 

«Сьогодні «Сумитеплоенерго» приступає до початку опалювального сезону в житловому фонді м. Суми. Графіки розроблені, надані «Службі 15-80», в інфраструктуру і відпрацювали включення опалення з житловими організаціями». 

Говорить директор Дирекції «Котельні Північного промвузла» Микола Жовтобрюх

«Вирішено питання відносно номінації на газ. Зараз «Котельня Північного промвузла» з газом і розпочинається робота по розгортанню котельні. Сьогодні котельня буде включена і хочу звернути увагу, щоб були заповнені внутрішньодомові мережі, особливо бюджетних установ. Теплові мережі зараз під тиском і паралельно буде відновлено гаряче водопостачання». 

Графіки підключення з’явилися сьогодні на сайті мерії Згідно з ними, за графіком сьогодні мали підключити будинки по вулиці СКД 44, 46, три дріб один, по вулиці Прокофьєва 32 а також 44/2. Мешканці двох будинків по СКД відмовилися від підключення тепла. Говорить мешканка будинку вул. СКД, 44 Олександра Рудик

«Не включали у нас тепло, ми просили начальника ЖЕКу «СПОЖ», щоб нам, поки що, не включали тепло, тому що на вулиці температура 22º. У людей відкриті балкони, вікна. Він і сьогодні телефонував нам і питав, як люди згодні чи ні і мешканці сказали, що нам, поки що, не треба тепла». 

На Сумщині  до кінця тижня вдень температура коливатиметься близько 20 градусів тепла. Про це розповів синоптик Сумського гідрометцентру Сергій Іванченко:   

«На найближчі дні і навіть до кінця тижня очікуємо малохмарну, ясну, теплу погоду. Ця погода визначатиметься антициклональним характером і дощів не буде. Нічні температури будуть в межах 5-10º тепла, а денні підніматимуться до 21-22º. На кінець тижня трішечки температура знизиться». 

Графік підключення вашого будинку до тепла ви можете знайти на сайті Сумської міської ради за посиланням: https://smr.gov.ua/uk/dovidka/pidgotovka-do-opalyuvalnogo-sezonu.html?fbclid=IwAR0Crwt5EOpOc1IDJ0qlWrcbfi3pSSNZmB7635LgvRcgJ7n9Plwd0P1Fz7Q. За словами керівника «Котельні Північного промвузла» Миколи Жовтобрюха до кінця тижня до усіх будинків, які опалює котельня, буде подане тепло. Відновлення подачі гарячої води буде здійснюватися поступово. На скільки буде розтягнутий цей процес і за яких умов були надані ліміти газу в котельні речниця Сумського НВО Світляна Шовкопляс інформації не надала.  Нагадаю, минулого опалювального сезону «Котельня північного промвузла» почала давати тепло містянам другого листопада через борги Сумського машинобудівного об’єднання, якому належить котельня перед НАК «Нафтогаз України» у 19 млн грн.