Радіодиктант національної єдності писатимуть у Сумах

10:26, 8 лис. 2019
 
Радіодиктант національної єдності писатимуть у Сумах

Сьогодні об 11-тій в прямому ефірі Суспільного радіо UA: Українське радіо транслюватимуть «Диктант національної єдності», який може написати будь-який бажаючий.

Текст складатиме та читатиме в ефірі педагог, теле- та радіоведучий, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

Автор диктанту закликає переглянути нові правила правопису української мови — цьогоріч у тексті будуть слова на знання нових норм. Текст можна перевірити цього ж дня, 8 листопада. 

З 12:00 до 12:15 в прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками. Також текст диктанту буде опубліковано на сайті ukr.radio.

Щоб приєднатися до диктанту, потрібно налаштувати радіоприймачі на хвилі "Українського радіо", або стежити за трансляцією можна на нашому сайті у розділі "Онлайн" та в Facebook.

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір треба надіслати поштою протягом 2-х днів —до 11 листопада (штемпель 8, 9, 10 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка "на конкурс"). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.