Мешканці будинку по вул. С.Табали, 30 скаржаться на керуючу компанію "Сумитехнобудсервіс"

17:31, 8 лис. 2019
 
Мешканці будинку по вул. С.Табали, 30 скаржаться на керуючу компанію

Мешканці будинку по вулиці Сергія Табали, 30 скаржаться на керуючу компанію «Сумитехнобудсервіс», що обслуговує їх будинок. Керівник фірми каже – не виконують роботи через брак коштів.

У 2017 році мешканці цього будинку по вулиці Сергія Табали, 30 створили ОСББ, та кілька з них звернулись до суду і рішення скасували. Тепер їх обслуговує керуюча компанія «Сумитехнобудсервіс». З травня цього року почали місцеві почали самостійно фіксувати, які роботи виконує товариство.
Олександр Скиданенко показує підвал будинку, розповідає — більшість утеплення труб зробили самостійно:
«Згідно з наданими документами керуючої компанії було вказано, що по дому було замінено 14 засувок. Ми запросили представника керуючої кампанії згідно з яким зробили обстеження в підвалі й виявили, що вказано більше. Всього заявлено було, що встановлено 15, по факту 7 і них частина була просто пофарбовані».

У наступному році на ці труби мають встановити загальнобудинковий лічильник на воду.
«Цей лічильник якщо встановлять – всі втрати ляжуть на жителів, у нас труби діряві, тече весь підвал, ЖЕК не хоче ремонтувати ці труби, і неодноразово приходив до нас і пропонував зібрати по тисячі гривень і відремонтувати. Але, нам була надана відповідь, що у нас немає коштів, що у нас здорові борги, але я можу привести приклад, було написано, що в одному з місяців було заборговано 65 тисяч в одному з місяців, другий місяць прийшла бумажка, що у нас борг 67 тисяч. Якщо проаналізувати на квартири, то це виходить 1800 у місяць не доплатили. З 68 тисяч можна було погасити той борг, і за останні місяці поробить труби й підвали», - розповів мешканець будинку Олексій Масюченко.

Зараз у шостому під’їзді будинку не працює ліфт.
«Протягом усього часу, ліфти відслідковувались, вони писали що задовільний стан, технічна перевірка була. Не було перевірки у 2017 році, а потім у 2018 році. Стан задовільний, а гроші йдуть. Раптом, у 2019 році, а саме 19.08 - нам говорять незадовільний стан ліфту, що деякі троси підірвані, ліфт зупиняють і кажуть, що потрібні кошти. Оплата йде десь біля 14 тис. з будинку на ліфти, вони нам кажуть треба 10 тисяч на ремонт. Ми провели свої підрахунки, треба біля трьох тисяч гривень», - прокоментував мешканець будинку Вадим Шерстюк.

Мешканці у липні цього року направили запит до керуючої компанії. Там надали відповідь, що з 2016 по 2018 роки мешканці сплатити один мільйон 43 тисячі гривень. На поточний ремонт компанія витратила - 427 тисяч гривень. 

«Є щомісячна оплата – на ліфти, за електроенергію щомісячна оплата, вони це рахують? Двірник прибирає – вони це рахують? Вони порахували те, що їм хочеться. Якщо їм так хочеться – хай приходять, я їм за кожну копієчку розкажу. Виконуються роботи тільки аварійні й планові, по зверненню мешканців. Зараз вони говорять, що ліфт не працює у 6-му під’їзді, нібито немає грошей на рахунку?. - Немає. Тариф у них залишився старий. Ви знаєте, що зараз Сумська міська рада провела конкурс на управителів, тариф у такому будинку став 5,30. У них – 3,60», - прокоментував керівник ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс» Сергій Хрупа.

У жовтні мешканці будинку направити черговий запит до керуючої компанії з вимогою надати детальну інформацію про те, скільки грошей отримали і куди їх витратили. Після відповіді планують звернутися до правоохоронних органів та суду.