Обласний етап Всеукраїнських змагань «Роботрафік» відбувся у Сумах

16:41, 20 лис. 2019
 
Обласний етап Всеукраїнських змагань «Роботрафік» відбувся  у Сумах

Обласний етап Всеукраїнських змагань «Роботрафік» відбувся сьогодні у Сумах. Це змагання роботизованих автівок. Участь у них взяли вісім команд: п`ять із Сум, дві з Глухова та одна з Охтирського району.

Крістіна Орлова робототехнікою займається 2 роки. У майбутньому дівчина планує стати програмістом. У її команді 3 учасники, які створювали свою машину протягом місяця.

«Це все робиться у програмі, наша машинка їде саме від плати, а у інших машинках виставляють з якою швидкістю їм треба їхати. Для того, щоб займатися робототехнікою повинна бути гарна пам`ять, щоб запам’ятовувати програми, які потрібно писати, добре знати математику, фізику, щоб можна було вирахувати дані, які потрібно записати у програму», - розповіла учасниця змагань Крістіна Орлова (м. Суми).

«Машина їздить по лінії за допомогою точних датчиків, які наша команда зробила сама, вона може підкорюватися знакам, світлофору, знаку стоп, пішохідному переходу, вона зупиняється перед перешкодами»,- говорить учасник змагань Даніїл Сагайдак  (м. Глухів).

«Машинки не керовані та їздять за допомогою власного інтелекту, які школярі у них уже заклали», - розповідає головний суддя змагань Олексій Дрозденко.

За результатами змагань перше місце отримала команда «Smart Choice» з Глухова. Саме вона представлятиме Сумщину на Всеукраїнському етапі, що відбудеться взимку у Києві.