Акцію проти паління провели в центрі Сум

14:37, 21 лис. 2019
 
Акцію проти паління провели в центрі Сум

Сьогодні в центрі Сум перехожих опитували про їх ставлення до паління. Це була просвітницька акція до всесвітнього дня відмови від паління, який відзначають щорічно в третій четвер листопада. Захід організував Сумський Центр громадського здоровя. Привернути увагу людей до проблем, які викликає куріння – така мета цієї акції.

Жанна Сідоренко, організаторка акції, в.о.директора Сумського обласного центру громадського здоров’я: 
"У нас курить близько 16 відсотків населення. Куріння – це хвороба. І наш захід призначений для того, щоб люди задумались про наслідки. Пропонується, щоб пачки були не яскраві, не золоті, у цвіточок, метелики, а пачки були безлікі, стандартизованого кольору, і на них щоб 80 відсотків займало реальне зображення хвороби."

В акції взяли участь 15 студентів, які навчаються за спеціальністю «Громадське здоровя» у Сумському державному університеті.

Олексій Деміков, учасник акції, викладач СумДУ: 
"Зараз вони обходять по центру міста людей, анкетують їх, опитують щодо вивчення стану їх здоровя і відношення до тютюнопаління."

Всього заплановано опитати 400 людей, таким чином привернувши їх увагу до наслідків тютюнопаління. Опитування продовжиться до кінця дня.