Сумчанка проти встановлення спортивного майданчика біля її дому

16:49, 22 лис. 2019
 
Сумчанка проти встановлення спортивного майданчика біля її дому

Мешканка Курського мікрорайону Сум - проти встановлення спортивного майданчика біля її дому. Його хоче побудувати сусідський спортивний клуб «Атом».

Світлана Фесенко мешкає у 107-му будинку на вулиці Курська.

«У нас невеличкий двір, зовсім невеличкий, і тут будуть стояти снаряди для воркауту. Швидка допомога не зможе розвернутися, вона маневрує, вона заїжджає на ту частину, яку вони хочуть під снаряди пустити. До нас, можливо, відмовиться і швидка  приїзжати. Ми не проти молоді, ми - за спорт. Ми тут живемо, тут -  у нас люди похилого віку, хворі люди», - каже вона.

Спортивний майданчик – проект громадського бюджету. З числа цьогорічних переможців здобув третє місце. За нього проголосували 1870 людей. Марина Єрка, його співавторка, розповідає, що тут буде.

«Багато шуму не буде, тому що там немає ніяких пристроїв, які можуть створювати цей шум. Поблизу будинку буде просто облаштована територія. З торця будинку, там де виходять вікна людей, мешканців, тут будуть зелені насадження, якісь низькорослі, буде просто облаштована територія. Тут зараз є дорога. Зараз тут знаходяться сміттєві баки. Тут не буде перешкоджання дороги, а буде, як паркан для того, щоб забезпечити дітям безпеку", - каже вона.

Відміняти будівництво спортивного майданчика не будуть, сказав секретар міської ради Андрій Баранов.

«Було визначено місце, яке заздалегідь погоджено архітектурою, департаментом інфраструктури, земельниниками. Цей майданчик – він не на прибудинковій території. Він - між будинками 103 та 107, бо на прибудинковій території ніхто навіть контейнерного майданчика не дозволить встановити», - зазначив він.

Кошторис проекту - близько 740 тис грн. Тренажери біля будинку планують встановити до кінця року.