Гандбольний день у сумському манежі

19:39, 22 лис. 2019
 
Гандбольний день у сумському манежі

Матчі чемпіонату України серед жіночих та чоловічих команд вищої ліги пройшли у палаці студентського спорту Сумського державного університету.

В матчі чемпіонату України серед команд жіночої вищої ліги у Центрально-східній групі команда Сумського державного університету приймала лідера групи – гандбольний клуб «Бровари». У чотирьох матчах поточного сезону дівчата з Київщини святкували три перемоги і одну гру зіграли в нічию. В активі сумчанок – одна перемога, одна нічия і дві поразки. У матчі у Сумах перевага у першому таймі була на боці гостей – гандболістки «Броварів» закинули у ворота СумДУ» 18 м’ячів, сумчанки на це відповіли 12-ма. Після перерви гості збільшили свою перевагу на два забиті і фінальна сирена зафіксувала перемогу гандбольного клубу «Бровари» з рахунком 33:25.

Олександр Гурський, тренер ГК «Бровари», говорить: «Сьогодні з дороги. Я на це скидки не роблю. Але в час ночі виїхали з Броварів. Приїхали о п’ятій сьогодні. Поки розмістились. Видно, що сильніші… Налаштовувались, але я бачив – але помилок у першому таймі я нарахував п’ятнадцять виходів один на один. Про що це говорить? Брак!».

«Це дівчата. І завтра буде інша гра. Це показують минулі тури, що були. Але сьогодні чого не вистачило? Просто не повірили у свої сили, що можуть грати на рівних з цією командою», - говорить Роман Галенін, тренер ГК «СумДУ».

У другому матчі ігрового дні чоловіча команда «RGM Group-СумДУ» приймала команду «Карпати» з Ужгороду. У шести матчах сезону ужгородська команда здобула чотири перемоги. Здобуток сумчан – одна перемогу в шести зустрічах. До першої половини першого тайму гра було рівною. Після чого сумчани вийшли вперед на два м’ячі. Але втримати цю перевагу гравці сумською команди не змогли і на перерву «Карпати» пішли маючи перевагу в два забитих - 17:15. До середини другого тайму сумчани тримались на відстані двох м’ячів. Але після видалення гравця сумською команди та втрати двох гравців через травму суперник пішов у і відрив і гру команди завершили з рахунком 39:29 на користь «Карпат».

«Ми їх перебігали. Трошки не зобрані були. Другий зібрались. Завтра також буде – з перших хвилин почнемо і будемо зразу вигравати», - говорить гравець ГК «Ужгород» Ярослав Котюк.

Максим Купман, тренер ГК «RGM Group-СумДУ», сказав після матчу: «Багато чого не вийшло. Дуже багато. Як ви бачили, ми не забили своїх виходів один на один. Молоді хлопці. Більша частина команди – це молоді хлопці 17 років. Які тільки прийшли зі шкільного гандболу, а прийшли вже у вищу лігу, де грають чоловіки. Десь перехвилювались».

Завтра, 23-го листопада, дівчата зіграють о 10:30, хлопці – о 12:30.