«Кіно просто неба» на Сумщині: у селі Пустовійтівка показали два фільми

«Кіно просто неба» на Сумщині: у селі Пустовійтівка показали два фільми

14 чер. 2021

13 червня у селі Пустовійтівка Роменського району в межах Туру Україною «Кіно просто неба» показали два сучасних українських фільми. UA: Суспільне мовлення інформаційний партнер туру.

Кінопоказ відбувся на футбольному полі сільського стадіону. Попри сиру погоду на стадіоні зібралось чимало глядачів як із Пустовійтівки, так і з сусідніх населених пунктів.

Організатори представили глядачам фільм для дітей «Фокстер і Макс» (2019 року) режисера Анатолія Матешко та історико-драматичну стрічку «Чужа молитва» режисера Ахтема Сеїтаблаєва (2017 року). 

«Тур Україною «Кіно просто неба» — це перший та масштабний національний тур українського кіно маленькими містечками та селищами країни, в яких здебільшого немає кінотеатрів. Сучасне українське кіно зможуть побачити мешканці 48 населених пунктів із 9 областей України. Для цього проєкту створили кіномобіль на базі мобільної автоплатформи та LED екрану великих розмірів (6,5*3 метри).

Нагадаємо, Суспільний мовник Сумщини — філія АТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція» об’єднує телеканал UA: СУМИUA: Українське радіо: Суми та діджитал-платформи: Суспільне│Новини, фейсбук-сторінка, інстаграм-сторінка, ютуб-канал, телеграм-канал, вайбер-канал.