До Дня Святого Миколая UA: СУМИ організували благодійну акцію для дітей з інвалідністю

До Дня Святого Миколая UA: СУМИ організували благодійну акцію для дітей з інвалідністю

20 гру. 2018

У Сумській філії Суспільного провели благодійну акцію. Спеціально до Дня Святого Миколая її працівники організували збір коштів для дітей з інвалідністю на відвідування інтерактивної реабілітаційної кімнати, а самі перетворилися на Миколайчиків.

Працівники телерадіокомпанії вирішили особисто подарувати малечі радісний настрій та приємні подарунки. У співпраці з громадською організацією дітей з інвалідністю та молоді з ДЦП "Наша родина" команда UA: СУМИ долучилась до збору іграшок, книжок, наборів для творчості, солодощів і зробила подарункові пакети для дітей віком від 3 до 14 років. До благодійної акції також приєдналася сумська художниця-ілюстраторка дитячих книжок Світлана Качуровська. Вона створила для дітлахів серію казкових малюнків.

Це вперше UA: СУМИ провели таку акцію. Як кажуть працівники філії, своїм прикладом вони хотіли показати, що дарувати позитивні емоції дуже просто.

"Дарувати свято — приємно. Вдвічі приємніше — дарувати його тим, хто потребує уваги й цінує кожну радісну хвилину. І це той самий випадок, коли на власні очі бачиш, що твоя робота не марна", — говорить продюсерка Сумської філії Суспільного Оксана Кириленко.

19 грудня в ранковому ефірі UA: СУМИ відбувся святковий марафон. До студії програми "На Часі: Ранок" завітали родини з дітьми, для яких працювала команда філії. Дарував подарунки сам Святий Миколай. Його поява стала ще одним сюрпризом для гостей. А до діток, які не змогли прийти до ранкової студії, Святий Миколай завітав додому. Зокрема у родині Легких із села Сад Сумського району Миколай привітав зі святом Віталіка й передав гостинці для його братика.

"Дуже дякую, що ви до нас завітали, бо з нашим діагнозом у нас немає можливості виїхати. Тому ми дуже вдячні, що ви принесли цю частинку тепла, свята до нас. Хотілося б побажати всім, щоб ніколи не опускалися руки, щоб завжди були оптимістами і щоб Святий Миколай поклав під подушку усім три подарунки: щастя в сім’ї, любов та мир, а найголовніше — здоров’я вам та всім близьким", — сказала мама двох хлопчиків Альона Легка.

Окрім подарункових наборів, UA: СУМИ збирали кошти на відвідування інтерактивної реабілітаційної кімнати. Займатися в ній можуть усі діти, але тим, хто має інвалідність, вона просто необхідна, адже позитивно впливає на розвиток інтелектуальної та рухової сфери. Заняття в такій кімнаті розвивають пам’ять, мислення, швидкість реакції та точність рухів, знімають тривожність і стабілізують емоційний стан дітей.

Команда програми "На часі: Ранок" була головним ініціатором і реалізатором цієї акції. Ведучі Сергій Шаповалов, Христина Бондаренко і Маргарита Лисенко говорять, що хоч ефір був психологічно складним, вони залишилися задоволеними результатом.

"Психологічно було складно, адже потрібно було знайти підхід до кожної дитини. Коли до студії прийшла мама з першим хлопчиком Ванею, який має тяжку форму ДЦП, важко було стримати емоції. Від ефіру ми отримали багато позитивних вражень. Сподіваємось, що наші гості також", — сказала ведуча ранкової програми Христина Бондаренко.