Дискусія в рівних умовах для обох сторін: на UA: СУМИ стартує проєкт «Дебати»

Дискусія в рівних умовах для обох сторін: на UA: СУМИ стартує проєкт «Дебати»

2 сер. 2021

Цієї п’ятниці, 6 серпня, о 18:00 на телеканалі UA: СУМИ стартує проєкт «Дебати», де у прямому ефірі Суспільного наживо обговорюватимуть важливі для регіону теми. 

Мета програми – формувати культуру конструктивних дискусій, навчати аргументовано доносити свою позицію та розв’язувати конфлікти шляхом діалогу. Проєкт «Дебати» дасть можливість глядачам Суспільного більш глибоко дослідити ту чи іншу проблему.

Програма має чіткий регламент, коли для аргументування своєї позиції кожній зі сторін надаватимуть однаковий час. Опоненти перебувають в рівних умовах.

«Це програма про дві різні точки зору на одну проблему. І вона для того, щоби ми могли почути один одного, зрозуміти, прийняти іншу позицію і зробити певні висновки для себе», – розповідає ведуча UA: СУМИ Крістіна Члек.

Читайте також: Триває підготовка до розбудови гіперлокальної мережі журналістів Суспільного

«Я впевнена, що будуть емоції у наших учасників, але сподіваюся, що наші ведучі зможуть змодерувати дискусію таким чином, щоби кожен був почутий, щоб у нашого глядача було більше вибору для розуміння цих процесів і цього світу», – говорить у відеоанонсі проєкту «Дебати» генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

«Ми б дуже хотіли забезпечити людям можливість дебатувати тут не лише на політичні чи суперскладні культурні теми, а й на побутові. Ми з радістю будемо вас приймати в нашій студії й забезпечувати неупереджену модерацію», – додає на відео національна координаторка  дирекції регіонального мовлення Суспільного Ірина Цибух.

«Формат дебатів телеканал UA: СУМИ освоїв у 2015 році. Це були перші політичні передвиборчі дебати між кандидатами на посаду міського голови Сум. Наскільки ми побачили за реакцією глядачів, формат дуже затребуваний і дуже цікавий. Але ж не політикою єдиною. Існує багато соціальних тем, які викликають чимало дискусій. Бо, як мінімум, є дві сторони з протилежними позиціями. І їм потрібен майданчик для того, щоб висловити свої позиції, щоб їх почули. От ми — Суспільне — і є таким майданчиком», — зазначає продюсерка Сумської регіональної дирекції Суспільного Оксана Кириленко.

Дивіться проєкт «Дебати» щоп`ятниці о 18:00 наживо в ефірі UA: СУМИ, онлайн на сайті телеканалу та у записі на ютуб-каналі Суспільне Суми.  

Нагадаємо, UA: СУМИ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

Оперативні новини Сумської області шукайте на діджитал-платформах:  

o Суспільне│Новини

o фейсбук-сторінці

o інстаграм-сторінці; 

o ютуб-каналі; 

o телеграм-каналі.