Робота журналіста Суспільного Суми Ігоря Стрельцова увійшла до збірки «Хроніки війни 2014-2020»

Робота журналіста Суспільного Суми Ігоря Стрельцова увійшла до збірки «Хроніки війни 2014-2020»

20 вер. 2021

17 вересня у Сумах презентували книгу «Хроніки війни 2014-2020». До неї увійшли уривки з 20 книг українських авторів, серед яких і робота журналіста Суспільне Суми Ігоря Стрельцова.

Тритомник «Хроніки війни 2014-2020» день за днем відтворює хронологію російсько-української війни з лютого 2014 року до кінця 2020 року. Книга містить як інформаційні повідомлення про військові дії, так і уривки з книг-щоденників. Одна з таких  – «Щоденник Андерсона» журналіста Ігоря Стрельцова

«Моя книга «Щоденник Андерсона” була презентована у 2019 році. Вона розповідає про оборону Мар’їнки у 2014−2015 роках та її захисників. У той час я, як волонтер та журналіст, їздив на фронт. Хоча свідком подій, які описані в книзі, я сам не був, але в обороні Мар’їнки брали участь сумчани, яких я знаю. Вважаю, що такі книги як “Хроніка”, мають бути у кожній шкільній бібліотеці, щоб діти знали правду про цю війну, бо не всі й дорослі, обмануті російською пропагандою, пам’ятають ключові моменти боїв з армією Російської Федерації», − розповідає Ігор Стрельцов.

Ігор Стрельцов працює у редакції новин Суспільного мовника Сумщини і висвітлює події російсько-української війни від самого її початку. Він також є режисером фільму «Сталкери зони АТО» про сумських волонтерів. На презентації книги «Хроніки війни 2014-2020» також продемонстрували кліпи, в яких використані кадри з цього фільму.

Нагадаємо, UA: СУМИ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

Оперативні новини Сумської області шукайте на діджитал-платформах: