Оператор телеканалу UA:СУМИ раптово помер від хвороби у віці 52 роки

Оператор телеканалу UA:СУМИ раптово помер від хвороби у віці 52 роки

6 жов. 2021

Сьогодні, 6 жовтня, відбулось прощання з оператором телеканалу UA: СУМИ Олександром Новожоном, який раптово помер два дні тому у віці 52 роки.

Олександр Новожон працював оператором на обласному телебаченні, а потім і на UA:СУМИ, понад 30 років. Прийшов на телебачення у 1990 році на посаду освітлювача, згодом опанував операторське мистецтво. Він брав участь у зйомках новинних сюжетів, прямих ефірів та багатьох інших телепроєктів, які неодноразово займали призові місця на українських та міжнародних фестивалях. Олександр був одним з кращих студійних операторів та входив до групи спеціалістів, які налагодили технічне та освітлювальне оснащення студії телеканалу UA: СУМИ.

Він був відповідальним, добрим, дотепним і надзвичайно талановитим. Сумуємо усім колективом, нам всім бракуватиме Олександра. Щиро співчуваємо близьким та рідним.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Сумщині це — телеканал UA: СУМИ, Українське радіо Суми та діджитал-платформи.