У фіналі національного відбору на Євробачення-2019 заспівають Джамала та Білал Хассані (Франція)

У фіналі національного відбору на Євробачення-2019 заспівають Джамала та Білал Хассані (Франція)

22 лют. 2019

Уже цієї суботи о 19:00 на телеканалах Супільного мовлення та СТБ відбудеться найгучніша подія цієї зими — фінал національного відбору на Євробачення-2019. Суспільний мовник транслюватиме шоу наживо на всіх телеканалах: UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРАUA: КРИМ та телеканалах регіональних філій, а також на цифрових платформах Суспільного: на сайті в HD-якості, на YouTubeта в соціальних мережах. Окрім того, фінал нацвідбору вперше в історії транслюватиметься на радіо — на другому каналі Суспільного радіо UA: Радіо Промінь.

Порядок виходу фіналістів на сцену:
1. Freedom jazz;
2. YUKO;
3. MARUV;
4. Brunettes Shoot Blondes;
5. KAZKA;
6. ANNA MARIA.

Хто із шістки фіналістів вирушить у Тель-Авів, визначать разом глядачі та члени журі. А поки представники компанії PWC будуть підраховувати голоси, у шоу результатів ми побачимо одразу два виступи — Джамали та одного із цьогорічних фаворитів за версією букмекерів, представника Франції Bilal Hassani.

Член журі національного відбору Джамала виконає свій новий сингл Solo, прем’єра якого відбулася 1 лютого. Пісню написали три американських сонграйтери на чолі із саундпродюсером і композитором Браяном Тоддом, роботи якого не раз одержували мультиплатиновий статус, входили в ТОП-5 хіт-парадів США й Великобританії та номінувалися на "Греммі".

Представник Франції — 19-річний музикант Білал Хассані — став популярним завдяки своєму блогу на YouTube та участі у французькій версії вокального шоу The Voice Kids. На сцені українського відбору він виконає свою конкурсну пісню Roi ("Король"), у створенні якої брали участь минулорічні представники Франції на Євробаченні — дует Madame Monsieur.