На Суспільному завершили закупівлю техніки для повного переходу виробництва в HD-формат

На Суспільному завершили закупівлю техніки для повного переходу виробництва в HD-формат

25 січ. 2022

На Суспільному завершили закупівлю техніки у межах реалізації Проєкту «Комплексна технічна модернізація Національної суспільної телерадіокомпанії України» за фінансування Державного департаменту США. Загальна вартість інвестицій у техніку становить понад 2,2 млн доларів США.

Закуплено комплекти спеціалізованого аудіовізуального та супутнього до нього технічного обладнання, зокрема програмне забезпечення для модернізації інфраструктури та обладнання телевізійної студії й апаратної №2 АТ «НСТУ» («Суспільна студія»), а також комплекту для довготривалого архівування програм — включно з розробленням ПЗ й оновленням обладнання для телевиробництва у п’яти філіях АТ «НСТУ» (Одеса, Миколаїв, Херсон, Дніпро та Суми). 

«Це найбільший проєкт, який реалізує компанія за останні роки з метою повного переходу виробництва в HD-формат: уніфікації засобів виробництва та воркфлоу, покращення якісних показників та появи нових апаратних комплексів, особливо для нового обладнання виробництва програм (Post Production — 17 АВМ, студійна автоматизація Avid Command, система електронного ньюзруму iNews, та PAM Interplay), обладнання для медіатеки, автоматизація процесів з підготовки файлів, інтеграції в ефірний комплекс та доступу до архіву не тільки центральної дирекції, а й регіонів», — зазначив Юрій Бойчук, технічний директор Суспільного мовника

Окремо варто зазначити про регіональну складову цього проєкту: одразу п’ятьом філіям передали і впровадили знімальне обладнання, обладнання для прямих включень, комплект для створення ще однієї регіональної ПТС (Херсонська РД) та комплексно модернізували одну зі студій. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.