У Сумах презентували новий сезон тревел-квесту «Край пригод»

У Сумах презентували новий сезон тревел-квесту «Край пригод»

1 лют. 2022

1 лютого у Конгрес-центрі СумДУ Суспільне Суми та команда тревел-квесту «Край пригод» представили глядачам першу серію нового сезону проєкту, відібраного через конкурс «Створюй із Суспільним». Телевізійна прем’єра на регіональних каналах Суспільного відбудеться 6 лютого о 10: 45.

«Край пригод» – це телевізійний проєкт, в якому герої проходять низку квестів у цікавих туристичних локаціях Сумщини. Його створює команда сумчан, які багато років досліджують Сумську область та займаються туристичною промоцією регіону.

«Другий сезон 一 про постіндустріальний розвиток і замовчувану історію нашого регіону. Ми покажемо ще більше крафтових народних промислів Сумщини й цікавих локацій. Фактично, це проєкт розвитку туризму на Сумщині», розповідає керівниця проєкту Таїсія Павленко.


«У новому сезоні з`явились такі цікаві моменти, як анімація, яка дуже прикрашає цю програму. Якщо глобально 一 це заповнення білих плям в історії та на туристичній мапі Сумщини. Там з`являються об`єкти, про які мало знають навіть сумські журналісти», анонсує продюсерка Суспільне Суми Оксана Кириленко.


«Цей проєкт відкриває скарби, які біля нас. Зйомки першої серії проходили у прикордонному регіоні з багатою історією, де я давно мріяв побувати. Я дуже надихнувся і чекаю весни, щоб поїхати туди зі своєю родиною», учасник програми Олександр Бондаренко.

Вже 6 лютого о 10: 45 новий сезон тревел-квесту «Край пригод» побачать в усіх куточках України. Він вийде в ефірі телеканалу UA: СУМИ та всіх регіональних телеканалів Суспільного. Дивитися проєкт онлайн можна буде на сайтах всіх регіональних телеканалів та на ютуб-каналі Суспільне Суми.

Перший сезон тревел-квесту «Край пригод» вийшов на телеканалі UA: СУМИ та та на ютуб-каналі Суспільне Суми восени 2020 року за результатами конкурсу «Створюй із Суспільним». У  2021 році «Край пригод» знову потрапив до списку переможців.

Читайте також: Переможці відбору «Створюй із Суспільним»: які проєкти втілять у 2022-му

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, щорічний відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного. Цьогоріч конкурс зібрав майже дві сотні ідей телевізійних проєктів, 74 з яких стали переможцями.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. У Сумській області — це телеканал UA: СУМИ та Українське радіо Суми.

Дивитись Суспільне UA: СУМИ можна в ефірі та онлайн на сайті мовника. 

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

o    Суспільне│Новини

o    фейсбук-сторінці

o    інстаграм-сторінці; 

o    ютуб-каналі; 

o    телеграм-каналі; 

o    вайбер-каналі.