UA: СУМИ — партнери фестивалю “Чехов-фест”

UA: СУМИ — партнери фестивалю “Чехов-фест”

13 бер. 2019

UA: СУМИ стали інформаційними партнерами театрального фестивалю “Чехов-фест”, який відбуватиметься у Сумах з 14 по 26 березня.

Фестиваль започаткований у 2013 році громадською організацією “Арт-Хвиля” і був присвячений 125-річчю першого приїзду письменника Антона Чехова до Сум. Участь у ньому тоді взяли 3 приїжджих театри, а також було представлено 4 вистави сумських театральних колективів. Окрім культурно-просвітницької мети, фестиваль має ще й соціальний вектор – як то збір коштів для допомоги хворим дітям чи пораненим військовим.

UA: СУМИ не перший рік співпрацюють з ГО “Арт-Хвиля”. Цьогоріч спостерігати за перебігом фестивалю можна буде по телевізору на каналі UA: СУМИ та онлайн на сторінках філії у соцмережах.

“Задумка від самого початку була і цікавою, і дуже необхідною для пожвавлення театрального життя Сум, — говорить продюсерка Сумської філії та членкиня журі фестивалю “Чехов-фест” Оксана Кириленко. — Особливості ж реалізації проекту  (а це різного роду перформанси, лекції, альтернативні сцени, залучення недержавних театрів, соціальне  спрямування фесту) вже сім років підряд змушують сумчан і гостей слідкувати за перебігом цього театрального марафону. Тож тривале партнерство з суспільним регіональним мовником UA: СУМИ є цілком логічним. Цьогоріч плануємо пряму трансляцію на телеканалі та у соцмережах із церемонії відкриття фестивалю. Готуватимемо «Щоденники Чехов-фесту», які глядачі матимуть змогу переглядати у ранковому ток-шоу протягом фестивальних днів, а також ексклюзивні інтерв’ю з учасниками фесту у суботній програмі «Кавовий клуб»”.

Цього року “Чехов-фест” проходить вже всьоме. Участь у ньому візьмуть 11 театрів. Відкриватиме фестиваль Київський академічний театр драми та комедії на лівому березі Дніпра з виставою “Вася должен позвонить” за участі народної артистки Ади Роговцевої. 16 березня Київський Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка представить виставу “Три товариші”, а 18 березня Львівський академічний театр естрадних мініатюр “І люди, і ляльки” —  виставу “Божественна комедія”. 20 березня на глядачів чекає вистава “Актрисі завжди вісімнадцять” з легендарною актрисою Ларисою Кадочниковою від Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки. 23 березня Івано-франківський національний академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка покаже своє сучасне прочитання славетного шедевра Івана Котляревського “Енеїда”. 24 березня Київський академічний молодий театр представить виставу “Дядя Ваня”.

Також за підтримки обласного управління молоді та спорту в березні 2019 року в рамках фестивалю відбудуться освітньо-мистецький театральний проект “Створи свій театр”, майстер-класи, лекції та дискусії з представниками недержавних театрів України. Захід відбуватиметься  у партнерстві з Національною спілкою театральних діячів України, члени якої проведуть семінар з театрального менеджменту “Недержавні театри: право, маркетинг, можливості”. У рамках проекту кращі українські недержавні театри безкоштовно покажуть свої вистави “Галю,ци-нація” (театр “Нянькіни”, Суми), “Пожалел дурак дурочку” (Театр 19, Харків), “Коханці” Харківського театру для дорослих.

“UA: СУМИ — багаторічний партнер фестивалю, з яким дуже приємно мати справу. Їхня робота завжди компетентна, креативна, цікава та виважена. Завдяки їхній  інформаційній підтримці більше глядачів дізнаються про проект та його місію, а також побачать залаштунки «Чехов-фесту» — чим він живе і дихає,” — сказав арт-директор фестивалю Володимир Нянькін.