«Розповісти світу про російське вторгнення, яке відбувається у нас, на Сумщині», 一 шеф-редактор новин Суспільне Суми про завдання команди

«Розповісти світу про російське вторгнення, яке відбувається у нас, на Сумщині», 一 шеф-редактор новин Суспільне Суми про завдання команди

29 бер. 2022

Команда Суспільного мовника Сумщини від початку війни щодня готує перевірені новини, актуальні інтерв`ю та ексклюзивні репортажі про події в області. Журналісти працюють цілодобово. Чергує діджитал-підрозділ, журналісти теленовин, вмикаються в ефір загальнонаціонального інформаційного марафону.

Читайте також: Святослав Вакарчук зустрівся із громадськістю в Артпросторі Суспільне Суми

«Перші дні було досить важко, бо ситуація у місті була незрозуміла, телецентр не міг працювати. Через деякий час перейшли до дистанційної роботи. Якщо раніше ми працювали через локальну мережу і виїжджали на зйомки з телецентру, то зараз працюємо через файлообмінники і їдемо на зйомки з тих місць, де ми є, знімаємо не лише камерами, але й телефонами», 一 розповідає шеф-редактор новин Суспільне Суми Андрій Крамченков.

Читайте також: Українське Радіо можна слухати у застосунку «Дія»

Суми з першого дня війни перебувають в зоні бойових дій. Багато містян виїхали з міста, чи думали про евакуацію на Суспільному?

«У нас це рішення приймав кожен сам для себе та своєї сім`ї. Тим, хто прийняв рішення евакуюватися, ми сприяли, як могли, цим особисто займався менеджер Суспільне Суми Олександр Такул. Він допомагав знайти та заправити транспорт, дістатись до евакуаційних автобусів. Зараз ті, хто виїхав, продовжують працювати віддалено. Журналістки теленовин стали фактично журналістками діджиталу», 一 каже шеф-редактор.

Зміни в роботі команди відбулись злагоджено і дозволили весь час подавати читачам, слухачам та глядачам оперативну інформацію.

«Команда “Ранку  на Суспільному” підключилась до виготовлення новин, радійники 一  до телевізійних новин, 一 додає Андрій Крамченков. 一 Фактично, у нас вся новинна робота залишилась, але вона змінила формат. Стало більше взаємодії між ньюзрумом і командою діджиталу, що насправді дуже добре».

Частина команди, що залишилась у Сумах, щодня розповідає всій країні про події у регіоні всій країні, показує наслідки вторгнення окупантів та збирає унікальні історії мешканців Сумщини, кожен з яких протистоїть війні на своєму місці.

«Ті, хто лишився, вирішили, що наша війна не у тому, щоб брати до рук зброю, копати окопи чи будувати бліндажі. Наша війна в тому, щоб розповісти світу про російське вторгнення, яке відбувається у нас, на Сумщині», 一  підсумував Андрій Крамченков.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  телеграм-каналі; 

  вайбер-каналі.