Історія фото Суспільне Суми, які обрали для виставки у Німеччині

Історія фото Суспільне Суми, які обрали для виставки у Німеччині

14 кві. 2022

Дві світлини, зроблені командою Суспільного Мовлення Сумщини, обрали для виставки «Україна. Ціна свободи» у Берліні. На одній зі світлин – міст через річку Сейм, який окупанти підірвали, відступаючи із Сумщини. На другій – обгоріла дитяча іграшка з міста Тростянець.


Фото з фейсбук-сторінки Посольства України у ФРН

«Я побачив у фейсбуці допис головної редакторки одного з українських ЗМІ, що буде виставка у Німеччині, і що їм бракує матеріалів із Сум. Я відправив десятка півтора фото Сумщини, які здавалися мені важливими. Організатори обрали дві – підірваний міст через Сейм у селі Чумакове та обгоріла дитяча іграшка у Тростянці», – розповідає шеф-редактор бюро новин Суспільне Суми Андрій Крамченков.

Читайте також: Головне за тиждень від Суспільне Суми. 1 一 8 квітня

У Тростянці журналісти Суспільного побували наприкінці березня, одразу після звільнення міста від російських загарбників.


Міст через Сейм сфотографували на початку квітня, у день, коли стало відомо, що російські війська відійшли з півночі Сумщини.


«Ми дізналися про відхід російських військ, взяли амуніцію та обладнання і поїхали знімати. Спершу підняли квадрокоптер подалі від мосту, щоб подивитися, чи немає поблизу залишків російських окупаційних військ: за офіційною інформацією регулярних підрозділів там вже не було, але могли залишитися ДРГ, міни та розтяжки, 一  розповідає Андрій Крамченков про зйомки мосту через Сейм. 一  Другу зйомку проводили вже біля мосту. Його фото у нас вже було, але воно не давало повної картини руйнувань. Вид зверху показав, що центральний проліт мосту вцілів, а перша і третя секції виявилися підірвані. Міст був практично знищений. Після зйомки наш коптер ще трішки послужив військовим ЗСУ».

Читайте також: Від історії Криму до простої економіки: Суспільне в регіонах транслюватиме лекції

Світлини показують Сумщину на виставці «Україна. Ціна свободи», яка триватиме до 30 квітня включно у EAST SIDE MALL, у столиці Німеччини. Відвідати її можна щодня з 11:00 до 20:00. крім неділі та святкових днів.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення

У Сумській області — це телеканал UA: СУМИ та Українське радіо Суми. Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  телеграм-каналі; 

  вайбер-каналі.