«Вціліли. І ви бережіть себе». Історія символів незламності Сумщини

«Вціліли. І ви бережіть себе». Історія символів незламності Сумщини

5 тра. 2022

Чайник з Великої Писарівки та замочок з Лебедина вціліли в умовах, коли все навколо було вщент зруйноване. Ці символи стійкості помітила журналістка Суспільне Суми Юлія Ніколаєва.


Цей чайник 一 єдине, що вціліло в будинку родини з Великої Писарівки, що на Сумщині. Вони побачили згарище на місці домівки наступного ранку після обстрілів російськими військами.

Читайте також: «Треба було працювати 一 ми йшли і працювали». Журналісти Суспільне Суми розповіли про роботу поряд з бойовими діями

«Коли фотографувала чайник, то не думала про такий інтерес до нього. Для мене та історіяце трагедія родини, яка мала будинок, але через росіян, стала безхатьками, у яких із всього майна вцілів лиш чайник. Їм мали видати якесь житло. Як ще буду там, збираюсь навідати цю родину», 一 розповідає Юлія Ніколаєва.


Читайте також: Що стоїть за віральним фото із шафкою — історія фотокореспондентки Суспільного

Замок на дверях приватного гаража вцілів попри авіабомби, які скинули російські льотчики на Лебедин. Внаслідок обстрілів пошкоджені понад десяток приміщень приватних підприємців 一 гаражі з транспортом місцевих перевізників, автомайстерні та місце продажу запчастин для автівок. 

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне Мовлення. У Сумській області — це телеканал UA: СУМИ та Українське Радіо Суми

Дивитись і слухати Суспільне Суми онлайн можна на сайті

Оперативні новини від Суспільне Суми шукайте на діджитал-платформах:  

  Суспільне│Новини

  фейсбук-сторінці

  інстаграм-сторінці; 

  ютуб-каналі; 

  телеграм-каналі; 

  вайбер-каналі.